Με 13 υποψηφιότητες για Οσκαρ το «Σχήμα του Νερού» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο

Οι «μάντεις» των Οσκαρ έχουν να το λένε, ότι ο προπομπός δεν είναι ούτε οι Χρυσές Σφαίρες ούτε τα βραβεία SAG του σωματείου των ηθοποιών· είναι η Βενετία. Κάτι που επιβεβαιώθηκε, ως πρώτο βήμα, με την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων το μεσημέρι της Τρίτης (πρωί ώρα Λος Αντζελες): Το φιλμ «The Shape Of Water» του σπουδαίου Γκιγιέρμο ντελ Τόρο, που θριάμβευσε στη Βενετία τον περασμένο Σεπτέμβριο, απέσπασε 13 υποψηφιότητες, μεταξύ αυτών

και της Καλύτερης Ταινίας.

Η τελετή των 90ων βραβείων Οσκαρ θα γίνει στις 4 Μαρτίου. Και εκτός από «Το Σχήμα του Νερού», ως φαβορί εμφανίζονται και η «Δουνκέρκη» του Κρίστοφερ Νόλαν, το «Οι Τρεις Πινακίδες Εξω από το Εμπινγκ, στο Μιζούρι» του Μάρτιν ΜακΝτόνα και το «The Post» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Ντάνιελ Καλούγια, Ντένζελ Ουάσινγκτον, Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, Τίμοθι Σαλεμά και Γκάρι Ολντμαν

Για το Οσκαρ α’ ανδρικού ρόλου φαβορί είναι ο Γκάρι Ολντμαν για το «Darkest Hour» όπου υποδύεται τον Γουίσντον Τσόρτσιλ, αλλά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος: Ντένζελ Ουάσιγκτον για το «Roman J. Israel, Esq.», Ντάνιελ Ντέι-Λιούις για το «Phantom Thread», Ντάνιελ Καλούγια για το «Get Out» («Τρέξε!») και Τιμοθι Σαλαμέ για το «Call Me by Your Name» συμπληρώνουν την πεντάδα των υποψηφιοτήτων.

Οι υποψηφιότητες για το φετινό Οσκαρ καλύτερης Ξένης Ταινίας είναι: «Το τετράγωνο» (Σουηδία), «Μια φανταστική γυναίκα» (Χιλή)·,«Η ψυχή και το σώμα» (Ουγγαρία), «Χωρίς αγάπη» (Ρωσία) και «The insult» (Λίβανος).

The post Με 13 υποψηφιότητες για Οσκαρ το «Σχήμα του Νερού» του Γκιγιέρμο ντελ Τόρο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα