O Τσίπρας καλεί σε διάλογο τον Μητσοτάκη για να του… επιτεθεί!

Πρώτα ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε την περίφημη επιστολή προς τους πολιτικούς αρχηγούς (εδώ) καλώντας τους σε διαβούλευση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και μία ημέρα μετά φρόντισε να δείξει πώς αντιλαμβάνεται τον διάλογο επιτιθέμενος από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βέβαια ο κ. Τσίπρας

μιλούσε σε κομματικό ακροατήριο το ηθικό του οποίου έπρεπε να τονώσει εν όψει εκλογών και υπό το βάρος των αρνητικών δημοσκοπήσεων –αν επιβεβαιωθούν οι μισοί που άκουσαν τον Πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να μιλά το μεσημέρι της Τρίτης δεν θα επανεκλεγούν βουλευτές. Και από την άλλη ο κ. Μητσοτάκης είχε δώσει την αφορμή στον κ. Τσίπρα να του επιτεθεί, καθώς η ΝΔ απέρριψε εμμέσως πλην σαφώς την πρόταση σε διαβούλευση, αντιπροτείνοντας να συζητηθούν όλα τα άρθρα που θα θέσει τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση (πχ. τα ιδιωτικά πανεπιστήμια).

Μιλώντας στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας παρουσίασε τις βασικές θέσεις της κυβέρνησης και παράλληλα κατηγόρησε τη ΝΔ πως δεν συναινεί επειδή βασικά δεν θέλει να καταργηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως η αντίδραση της ΝΔ στην επιστολή που απέστειλε σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς τον στενοχωρεί και ελπίζει πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα αλλάξει θέση. Είπε πως αν δεν το πράξει, τότε «πολύ φοβάμαι ότι ενδόμυχη επιθυμία του κ. Μητσοτάκη είναι να μην αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών. Τον καλούμε να αναλάβει τις ευθύνες του».

Στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός ανέπτυξε τις προτάσεις της κυβέρνησης, λέγοντας πως «με τη μεταρρύθμιση του Συντάγματος ήρθε η ώρα να προχωρήσουμε ώριμες και αναγκαίες τομές για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών στο πολιτικό σύστημα».

Οπως είπε, βασικός στόχος είναι «να απαντήσουμε στις μεγάλες προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η δημοκρατία και ο κοινοβουλευτισμός, αλλά και στους κινδύνους που επιφυλάσσει η ανεξέλεγκτη κυριαρχία των αγορών και του νεοφιλελευθερισμού για τις σύγχρονες κοινωνίες».

«Έχουμε μπροστά μας μια σημαντική ευκαιρία που δεν πρέπει να χάσουμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε άλλη μία πενταετία να πάει χαμένη» τόνισε ο Πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας πως οι συνθήκες είναι ώριμες, οι ανάγκες πιεστικές και οι καιροί δεν μπορούν να περιμένουν».

The post O Τσίπρας καλεί σε διάλογο τον Μητσοτάκη για να του… επιτεθεί! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα