Υπουργός Τουρισμού: Πολύ σημαντική εξέλιξη ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι από ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά δε χρειάζονται αρνητικό τεστ

23:24 12/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Πολύ σημαντική εξέλιξη για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτηρίζει ο αρμόδιος υπουργός Βασίλης Κικίλιας, μέσω Twitter, την τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά δεν χρειάζεται να επιδείξουν αρνητικό COVID τεστ για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα.

«Πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Τουρισμό

μας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από ΗΠΑ,Αυστραλία,Καναδά δε χρειάζεται να επιδείξουν αρνητικό COVID τεστ για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα! #greece #tourism #travel» έγραψε χαρκτηριστικά στην ανάρτησή του.

Πολύ σημαντική εξέλιξη για τον Τουρισμό μας ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι ταξιδιώτες από ΗΠΑ,Αυστραλία,Καναδά δε χρειάζεται να επιδείξουν αρνητικό COVID τεστ για να ταξιδέψουν στην Ελλάδα! #greece #tourism #travel

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) February 12, 2022

Υπενθυμίζεται ότι με τροποποίηση της αεροπορικής οδηγίας πτήσεων εξωτερικού που ισχύει ήδη από το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου προβλέπονται τα ακόλουθα:

Η είσοδος των ταξιδιωτών που προέρχονται από την Αυστραλία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά επιτρέπεται με την επίδειξη εναλλακτικά ενός εκ των παρακάτω εγγράφων: 

α) Πιστοποιητικό εμβολιασμού με χρονική ισχύ έως εννέα μήνες μετά την ολοκλήρωση του βασικού εμβολιασμού και χωρίς χρονικό περιορισμό για τους ταξιδιώτες που έχουν λάβει και την ενισχυτική δόση.

β) Πιστοποιητικό νόσησης που διαρκεί έως εκατόν ογδόντα ημέρες.

γ) Πιστοποιητικό αρνητικού αποτελέσματος, με τη μέθοδο PCR εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο ωρών ή εναλλακτικά να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

To άρθρο Υπουργός Τουρισμού: Πολύ σημαντική εξέλιξη ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι από ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά δε χρειάζονται αρνητικό τεστ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υπουργός Τουρισμού, Πολύ, ΗΠΑ Αυστραλία Καναδά,ypourgos tourismou, poly, ipa afstralia kanada