Στέφανος Τσιτσιπάς: Με Αλιασίμ για την κούπα στο Ρότερνταμ – Η ώρα και το κανάλι του τελικού

23:12 12/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει αύριο (13/2) τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ στον τελικό του ATP 500 στο Ρότερνταμ, αφού ο Καναδός έκανε την έκπληξη και απέκλεισε στα ημιτελικά το Αντριάν Ρούμπλεφ.

Με ανατροπή ο Αλιασίμ άφησε εκτός συνέχειας τον Άντριαν Ρούμπλεφ αφού νίκησε με 2-1 σετ (6-7, 6-4 ,6-2) και αύριο θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Στέφανο Τσιτσιπά, που στον 18ο τελικό της καριέρας του διεκδικεί τον τίτλο στο Ρότερνταμ.

Ο μεγάλος τελικός θα ξεκινήσει στις 16:30 το απόγευμα και θα μεταδοθεί από το Cosmote Sport 6, ενώ μόλις μία ώρα νωρίτερα (15:00) η Μαρία Σάκκαρη θα κάνει τη δική της προσπάθεια να κατακτήσει ένα 500άρι τουρνουά κόντρα στην Ανέτ Κονταντεβέιτ στον τελικό της Αγίας Πετρούπολης. Την εξέλιξη και των δύο αγώνων μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από το LIVE του Newsit.gr. 

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μετρά ρεκόρ 7-10 σε τελικούς, αλλά έχει αυτό το αρνητικό 0-7 σε 500αρια τουρνουά που ελπίζει να σπάσει αύριο στο Ρότερνταμ.

Οι δύο τενίστες συναντήθηκαν τον περασμένο Αύγουστο (21/08) στο Western & Southern Open στο Σινσενάτι, όπου ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε επικρατήσει με 6-2, 5-7, 6-1 του Αλιασίμ, φτάνοντας στους ημιτελικούς του τουρνουά. Στο παρελθόν έχουν βρεθεί αντιμέτωποι 7 φορές με το Νο. 4 της παγκόσμιας κατάταξης να προηγείται με 5-2 επί του Νο. 9 της ATP.

Τελευταία φορά που είχε ηττηθεί ο Τσιτσιπάς από τον Αλιασίμ ήταν το 2019 στο Λονδίνο (7-5, 6-2).

Μιλώντας μετά τον αγώνα και την πρόκριση του στον τελικό με 2-1 σετ  και ανατροπή επί του Γίρι Λέχετσκα, ο Έλληνας πρωταθλητής υπογράμμισε πως είναι έτοιμος να δώσει το κάτι παραπάνω για να τα καταφέρει.

«Είμαι έτοιμος να αντιμετωπίσω τον οποιονδήποτε. Το θέλω πραγματικά πάρα πολύ και είμαι έτοιμος να δώσω το κάτι παραπάνω, ώστε να καταφέρω κάτι καλό αυτή την εβδομάδα», σχολίασε ο 23χρονος πρωταθλητής.

Για τον αγώνα του με τον Λεχέτσκα είπε ότι, «ήξερα ότι θα ήταν δύσκολο να διατηρήσει αυτό το επίπεδο έντασης, κάνοντας αυτό το παιχνίδι και σήμερα και όλη αυτή την εβδομάδα. Το σερβίς του που είναι μεγάλο όπλο και η πρώτη μπάλα που μπορεί και διαχειρίζεται πάρα πολύ καλά, βρίσκοντας τις γωνίες του γηπέδου».

Και πρόσθεσε: «Δεν είχαμε πολλές εναλλαγές μέσα στο παιχνίδι και ήταν πολύ απότομο ματς. Το στυλ παιχνιδιού του έχει να κάνει πολύ με τη χώρα από την οποία προέρχεται και η μεγαλύτερη δυσκολία σήμερα ήταν να ανταπεξέλθω και να προσαρμοστώ σ΄ αυτό το απότομο παιχνίδι του».

Ερωτηθείς για το αν τον αγχώνει το ότι έχει χάσει επτά τελικούς σε τουρνουά ATP 500, ο Τσιτσιπάς απάντησε αρνητικά. «Όχι, δεν με αγχώνει. Οι τελικοί με ενθουσιάζουν, είναι ένα πολύ ωραίο κομμάτι και μέρος σε κάθε τουρνουά», είπε.

To άρθρο Στέφανος Τσιτσιπάς: Με Αλιασίμ για την κούπα στο Ρότερνταμ – Η ώρα και το κανάλι του τελικού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στέφανος Τσιτσιπάς, Αλιασίμ, Ρότερνταμ –,stefanos tsitsipas, aliasim, roterntam –