Προκλητικός Τσελίκ: Η Ελλάδα σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο - «Να σταματήσει να μιλάει για 6 μήνες ο Δένδιας»

18:45 3/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Τουρκία συνεχίζει το κρεσέντο των προκλητικών δηλώσεων και αυτή την φορά ήταν η σειρά του Ομέρ Τσελίκ να επιτεθεί στην Ελλάδα.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ συνέχισε το τουρκικό παραλήρημα περί πνιγμών στο Αιγαίο λέγοντας πως «μπροστά στην Ευρωπαική Ένωση, η Ελλάδα μέλος της ΕΕ σκοτώνει γυναίκες

και παιδιά στο Αιγαίο πέλαγος και κανείς δεν αντιδρά».

«Η Ελλάδα έχει στήσει ένα τέτοιο ψέμα. Μιλάει για πίστη στις συνθήκες για την Ευρώπη και ανοίγει αυτά τα ζητήματα και επιδεικνύει ανεύθυνη συμπεριφορά σε Αιγαίο και Μεσόγειο. Μπροστά στα μάτια της ΕΕ, η Ελλάδα σκοτώνει ανθρώπους, μετανάστες, γυναίκες, παιδιά στο Αιγαίο. Θα μπορούσε να υπάρξει χειρότερη εικόνα από αυτή;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια τόνισε πως «Οι ΗΠΑ όταν συσσωρεύουν όπλα στις βάσεις στην Ελλάδα, κάνουν λογο πως πρόκειται για την επιθετική πολιτική της Ρωσίας. Η Ελλάδα χρησιμοποιεί αυτή τη στήριξη για να απειλήσει και να παρενοχλήσει την Τουρκία».

Ο Τσελίκ υποστήριξε ακόμη ότι «με βάση την πολιτική της Ελλάδας, μια τέτοια αμέτρητη υποστήριξη όπλων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο δεν θα έχει θετικά αποτελέσματα ούτε για το ΝΑΤΟ ούτε για την ειρήνη της περιοχής. Βλέπουμε ότι αυτοί που έδωσαν αυτά τα όπλα και δημιούργησαν αυτές τις βάσεις δεν προειδοποίησαν την Ελλάδα για το νόμο», υποστήριξε ακόμα.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ αναφερόμενος στις ΗΠΑ υποστήριξε πως υιοθετεί «μια στάση που θα ενισχύσει την πλευρά του επιτιθέμενου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο και θα κάνει περισσότερες παράνομες ενέργειες», ενώ για τα Κατεχόμενα επανέλαβε και πάλι πως «η Τουρκία αυξάνει περαιτέρω τα όπλα και τη στρατιωτική υποστήριξη στη Βόρεια Κύπρο».

Από το παραλήρημα Τσελίκ δε γλύτωσε ούτε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας για τον οποίο είπε πως «αν η Ελλάδα επιβάλλει απαγόρευση ομιλίας για έξι μήνες ή για έναν χρόνο στον Δένδια, αυτό θα εξυπηρετήσει τη μείωση της Έντασης». Παράλληλα κατηγόρησε τον Έλληνα ΥΠΕΞ  για συνεχή άσκηση «πολεμοκαπηλείας» και «εμπόριο έντασης».

 

 

 

 

To άρθρο Προκλητικός Τσελίκ: Η Ελλάδα σκοτώνει γυναίκες και παιδιά στο Αιγαίο - «Να σταματήσει να μιλάει για 6 μήνες ο Δένδιας» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα