Το Hennessey Venom F5 Revolution Coupe είναι το πιο ισχυρό hypercar στον κόσμο

07:34 10/1/2023 - Πηγή: NewsIt

Η Hennessey, ο κατασκευαστής υπεραυτοκινήτων (hypercar), με έδρα το Τέξας και δημιουργός οχημάτων υψηλών επιδόσεων, αποκάλυψε μια νέα, ελαφρύτερου βάρους, έκδοση του Hennessey Venom F5.

Το νέο Venom F5 Revolution Coupe είναι το πιο ισχυρό και υπεραυτοκίνητο με θερμικό κινητήρα που δεν έχει υβριδική υποβοήθηση στον κόσμο, σύμφωνα με την

επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας.

Βασίζεται στο Hennessey Venom F5 Coupe αλλά ξεχωρίζει καθώς φέρει ανανεωμένη αεροδυναμική, αναβαθμισμένη ανάρτηση, ισχυρότερη ψύξη του κινητήρα και ψηφιακή τηλεμετρία. Η ομάδα μηχανικών επικεντρώθηκε επίσης στη μείωση της μάζας. Χάρη στη συστηματική εστίαση στη μείωση του βάρους, το μοντέλο ζυγίζει κάτω από 1.360 κιλα – είναι το ελαφρύτερο μοντέλο της σειράς Venom F5.

Ο V8 κινητήρας 6,6 λίτρων Fury της Hennessey με διπλή υπερτροφοδότηση αποδίδει με ισχύ 1.817 ίππων. Η ισχύς μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων μονού συμπλέκτη. Με τόσο χαμηλή μάζα, το Hennessey Venom F5 Revolution Coupe υπόσχεται εκπληκτική επιτάχυνση.

Τα φρένα από κεραμικό άνθρακα τοποθετούνται στάνταρ και διαθέτουν δαγκάνες με δύο έμβολα, εξασφαλίζοντας υψηλά χαρακτηριστικά στη πέδηση, αναφέρει η μάρκα.

Ο John Hennessey, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας δήλωσε: «Το νέο Venom F5 Revolution Coupe συνδυάζει τον εξαιρετικό V8 «Fury» κινητήρα καύσης μας 1.817 ίππων με το ελαφρύτερο και πιο ικανό σασί μας».

Το Hennessey Venom F5 Revolution Coupe θα κάνει το παγκόσμιο δημόσιο ντεμπούτο του στο Miami Motorcar Cavalcade Concours d’Elegance στις 15 Ιανουαρίου 2023. Η τιμή της βασικής έκδοσης καθορίστηκε στα 2,51 εκατ. ευρώ, με περιορισμένη παραγωγή σε μόλις 24 μονάδες.

Πριν από την επίσημη κυκλοφορία, πολλά από τα μοντέλα της Revolution έχουν ήδη πουληθεί σε θαυμαστές των υπεραυτοκινήτων, αναφέρει η φίρμα.

To άρθρο Το Hennessey Venom F5 Revolution Coupe είναι το πιο ισχυρό hypercar στον κόσμο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Hennessey Venom F5 Revolution Coupe,