Προφυλακιστέα η οικιακή βοηθός για τη δολοφονία της 75χρονης στη Ρόδο - «Οι φωνές μου είπαν να τη λυτρώσω»

15:24 24/11/2022 - Πηγή: NewsIt

Προφυλακιστέα κρίθηκε η 45χρονη οικιακή βοηθός, που ομολόγησε τη δολοφονία μιας 75χρονης στη Ρόδο και άλλων 3 ανθρώπων, μετά την απολογία της και με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και αντιεισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Η οικιακή βοηθός κρίθηκε προφυλακιστέα με ομόφωνη απόφαση του τακτικού Ανακριτή και της Αντεισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου, καθώς κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με άμεσο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Στην απολογία της, ισχυρίστηκε ότι είναι σχιζοφρενής και ότι οι γιατροί της είχαν δώσει και φάρμακα, τα οποία δεν

έπαιρνε επειδή της προκαλούσαν εξάντληση. Για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό της υπέβαλε και προηγούμενες ιατρικές γνωματεύσεις, ενώ το αίτημα για νέα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη δεν έχει ακόμη ικανοποιηθεί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», παραδέχθηκε ότι είχε προσπαθήσει να πνίξει και το ίδιο της το παιδί όταν αυτό ήταν ενός έτους, λόγω των έντονων ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και επειδή δεν ένιωθε ικανή να ανταποκριθεί στο ρόλο της ως μητέρα. Το παιδί της σήμερα είναι 21 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι παλαιότερα είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική στη Λέρο και όταν βγήκε από αυτή, ξεκίνησε να εργάζεται ως οικιακή βοηθός. Σύμφωνα με την ομολογία της το 2011, προχώρησε στην πρώτη δολοφονία, μίας 63χρονης γυναίκας στη Λέρο. Μετά από 11 χρόνια, υποστήριξε ότι σκότωσε στη Ρόδο μία 86χρονη γυναίκα και μία 70χρονη.

Σημειώνεται ότι το ιατροδικαστικό πόρισμα για το θάνατο της 75χρονης στη Ρόδο «έδειξε» ασφυξία ενώ ο δικηγόρος της οικιακής βοηθού έχει ζητήσει κατεπείγουσα ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη, η οποία δεν έχει πραγματοποιηθεί ακόμα.

«Άκουγα φωνές και έβλεπα σκιές»

«Ο μόνος λόγος που με οδήγησε στο να συμβεί αυτό το κακό ήταν οι έντονες φωνές που άκουσα εκείνο το βράδυ, που μάλιστα μετουσιώθηκαν και σε σκιές με αποτέλεσμα να με κατευθύνουν στο μοιραίο γεγονός» φέρεται να είπε στην απολογία της η οικιακή βοηθός, αναφέρει η «Δημοκρατική».

Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν είχε αρνητικά συναισθήματα ούτε για την 75χρονη ούτε και για κανέναν άλλον ηλικιωμένο που φρόντιζε. Ισχυρίστηκε, μάλιστα, ότι λυπόταν την 75χρονη επειδή φώναζε από τους πόνους και το μοιραίο βράδυ κοιμόταν ανήσυχα.

Τότε, άκουσε φωνές και έβλεπε σκιές στον χώρο που της έλεγαν «λύτρωσέ την, λύτρωσέ την, υποφέρει». Έτσι, περιέγραψε την πράξη της, λέγοντας ότι πλησίασε την ηλικιωμένη και έβαλε το χέρι της στο στόμα της, κλείνοντάς της τη μύτη αλλά επειδή η 75χρονη κουνούσε τα χέρια της, τότε της έβαλε ένα μαξιλάρι και ολοκλήρωσε την αποτρόπαια πράξη της.

Με πληροφορίες από dimokratiki.gr

To άρθρο Προφυλακιστέα η οικιακή βοηθός για τη δολοφονία της 75χρονης στη Ρόδο - «Οι φωνές μου είπαν να τη λυτρώσω» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρόδος, Προφυλακιστέα, 45χρονη,rodos, profylakistea, 45chroni