Ρόδος: Οι ληστές του χτύπησαν το κουδούνι – Η μάχη του ιδιοκτήτη και η κίνηση που αποδείχθηκε λάθος

09:55 13/10/2022 - Πηγή: NewsIt

Η άγρια ληστεία αναβίωσε στο δικαστήριο. Η Ρόδος συζητάει τα όσα έγιναν στο σπίτι, όταν οι δράστες επιτέθηκαν με ιδιαίτερη σκληρότητα στον άτυχο ιδιοκτήτη…

Η ληστεία σημειώθηκε το 2018 και η Ρόδος έμαθε πριν από λίγες ώρες την απόφαση του δικαστηρίου. Οι δράστες χτύπησαν το κουδούνι στον ιδιοκτήτη. Τους άνοιξε και αρχικά κατάφερε να τους διώξει. Λίγη ώρα μετά όμως, θέλησε να δει αν έχουν φύγει και βγήκε ξανά. Οι ληστές

τον περίμεναν και του επιτέθηκαν με ιδιαίτερη αγριότητα. Ο τραυματισμός του, κινητοποίησε την αστυνομία που κατάφερε να φτάσει γρήγορα στα ίχνη του. Η καταδίκη για την επίθεση, έφερε ξανά στο προσκήνιο τα όσα είχαν γίνει πριν από 4 χρόνια.

Ποινή κάθειρξης 9 ετών επέβαλε χθες (12-10-2022) το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου σε έναν 22χρονο τσιγγάνο που μαζί με δύο ομοεθνείς συνεργούς του ηλικίας 14 και 20 ετών λήστεψαν έναν Έλληνα κάτοικο του νησιού. Ο 22χρονος κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος για συνέργεια σε ληστεία και συνέργεια σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Για την ίδια υπόθεση το Τριμελές Δικαστήριο Ανηλίκων έχει διατάξει τον εγκλεισμό σε ειδικό κατάστημα κράτησης επί διετία του 14χρονου. Oι τρεις επιτέθηκαν στις 22 Ιουλίου 2018 σε 75χρονο Έλληνα και με τη χρήση βίας επιχείρησαν να του αφαιρέσουν τιμαλφή.

Πιο συγκεκριμένα ο 75χρονος, που διαμένει σε μονοκατοικία στην οδό Καμύνδου, δέχτηκε εκείνο το βράδυ «επίσκεψη» από άγνωστο, που χτύπησε την πόρτα της οικίας του. Pώτησε ποιος είναι και του απάντησε «Μη φοβάσαι, είμαστε φίλοι». Στη συνέχεια άνοιξε την πόρτα και δύο άγνωστοι του ζήτησαν νερό. Μόλις αντιλήφθηκε ότι ήταν άγνωστοι, τους ζήτησε να φύγουν. Ο ένας από τους δύο, αποπειράθηκε να αρπάξει από το λαιμό του μία χρυσή αλυσίδα. O 75χρονος αντιστάθηκε και κατάφερε να κλείσει την πόρτα.

Πέντε λεπτά αργότερα, άνοιξε την πόρτα να δει αν έχουν φύγει από την αυλή του και οι δύο δράστες τον χτύπησαν με καδρόνια στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι. O 75χρονος αντιστάθηκε χρησιμοποιώντας το μπαστούνι του και οι δράστες τράπηκαν σε φυγή.

Oι αστυνομικοί από την περιγραφή που έδωσε το θύμα, κατόρθωσαν να εντοπίσουν και να προσαγάγουν τους τρεις ανήλικους που έχουν απασχολήσει ξανά τις Αρχές σε υποθέσεις κλοπών. Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, ομολόγησαν ότι πήγαν στην οικία του 75χρονου, ότι τον χτύπησαν και ότι του αφαίρεσαν ένα χρυσό μάτι από την αλυσίδα που έφερε στον λαιμό του.

To άρθρο Ρόδος: Οι ληστές του χτύπησαν το κουδούνι – Η μάχη του ιδιοκτήτη και η κίνηση που αποδείχθηκε λάθος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα