Δοκιμή πυραύλων cruise ικανών να φέρουν πυρηνικά όπλα λέει πως έκανε η Βόρεια Κορέα

Φωτογραφία αρχείου

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, επέβλεψε την εκτόξευση δύο μακράς εμβέλειας πυραύλων cruise, μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ την Πέμπτη, κάνοντας λόγο για μια δοκιμή με σκοπό να επιβεβαιωθεί η αξιοπιστία και η λειτουργία όπλων ικανών να φέρουν πυρηνικά όπλα τα οποία είναι σε χρήση από στρατιωτικές μονάδες.

Η δοκιμαστική εκτόξευση διεξήχθη την Τετάρτη και είχε σκοπό τη «βελτίωση της μαχητικής αποδοτικότητας και ισχύος» πυραύλων cruise που έχουν αναπτυχθεί στον στρατό της Βόρειας Κορέας «για

τη χρήση τακτικών πυρηνικών» μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο KCNA.

Τονίζοντας πως η δοκιμαστική εκτόξευση ήταν άλλη μια ξεκάθαρη προειδοποίηση προς τους «εχθρούς», ο Κιμ Γιονγκ Ουν είπε πως η χώρα θα συνέχιζε να «επεκτείνει την επιχειρησιακή σφαίρα των πυρηνικών στρατηγικών ενόπλων δυνάμεων για να αποτρέπει με αποφασιστικότητα κάθε στρατιωτική κρίση και πολεμική κρίση ανά πάσα στιγμή και να αποκτά πλήρως την πρωτοβουλία σε αυτήν» σύμφωνα με το KCNA.

Τη Δευτέρα το KCNA είπε ότι ο Κιμ είχε καθοδηγήσει πυρηνικές τακτικές ασκήσεις με στόχο τη Νότια Κορέα τις τελευταίες δύο εβδομάδες ως διαμαρτυρία για τις πρόσφατες κοινές ναυτικές ασκήσεις από νοτιοκορεατικές και αμερικανικές δυνάμεις με τη συμμετοχή αεροπλανοφόρου.

Το KCNA ανέφερε πως οι δύο πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν δοκιμαστικά την Τετάρτη πέταξαν για 10.234 δευτερόλεπτα και «χτύπησαν καθαρά τον στόχο σε απόσταση 2.000 χλμ».

Με πληροφορίες από Reuters

ΠΡΙΝ ΦΥΓΕΤΕ...Κολωνός: Τι είπε τη νύχτα στην Αστυνομία η μητέρα της 12χρονης«Kαι πως να προστατέψω το παιδί μου από ένα παιδεραστή;» Η απάντηση του αστυνομκούΛεκτική επίθεση από τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα καταγγέλλει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη
Keywords
Τυχαία Θέματα