Όγδοη μέρα του πολέμου στην Ουκρανία - Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο - «Έπεσε» η Χερσώνα - Νέες διαπραγματεύσεις - LIVE οι εξελίξεις

00:01 3/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τις ρωσικές δυνάμεις του Βλαντιμίρ Πούτιν να βομβαρδίζουν ανηλεώς το Κίεβο και άλλες μεγάλες πόλεις της Ουκρανίας.

Το βράδυ της Τετάρτης, 02.03.2022, χτυπήθηκε σιδηροδρομικός σταθμός στην ουκρανική πρωτεύουσα, ενώ υπάρχουν και αναφορές για χτύπημα σε καθεδρικό ναό στο Χάρκοβο, ο οποίος χρησιμοποιούνταν και ως καταφύγιο για αμάχους.

Εν τω μεταξύ το θρίλερ με τον δεύτερο γύρο των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας καλά κρατεί και δεν είναι ακόμη βέβαιο πότε θα ξεκινήσουν…

Πόλεμος
στην Ουκρανία: Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις 

Πόλεμος στην Ουκρανία: Πλήθος κόσμου βρισκόταν στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου την ώρα της έκρηξης

Η ισχυρή έκρηξη κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου οφείλεται σε ρωσικό αεροπορικό πλήγμα, ενώ πλήθος κόσμου — ανάμεσά τους πολλά γυναικόπαιδα — έσπευσαν να απομακρυνθούν από το σημείο, αναφέρει σε ανακοίνωση η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας (Ukrzaliznytsya).

Οι κτιριακές εγκαταστάσεις του σιδηροδρομικού σταθμού υπέστησαν υλικές ζημιές, ενώ δεν υπάρχουν για την ώρα πληροφορίες για θύματα. Τα δρομολόγια των τρένων δεν έχουν διακοπεί.

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Χεραστσένκο αναφέρει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο ότι από την «πυραυλική επίθεση» κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό ενδέχεται να υπάρξουν προβλήματα στο δίκτυο παροχής θέρμανσης, εν μέσω του ψύχους που επικρατεί στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Άντονι Μπλίνκεν: Η «προκλητική ρητορική» του Πούτιν για τα πυρηνικά όπλα είναι «αποκορύφωμα ανευθυνότητας»

Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν κατήγγειλε σήμερα την “προκλητική ρητορική” του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τα πυρηνικά όπλα, ένα “αποκορύφωμα ανευθυνότητας”, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μια τέτοια ρητορική “είναι επικίνδυνη, έρχεται να προστεθεί στους κινδύνους σύγχυσης και πρέπει να αποφευχθεί”, υπογράμμισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέστησαν σαφές στην Ουκρανία ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειες του Κιέβου στη διπλωματία με τη Ρωσία, αλλά ήταν δύσκολο να δούμε μια διπλωματική πορεία χωρίς στρατιωτική αποκλιμάκωση, δήλωσε.

Σε ένα σχόλιο που απευθυνόταν στον ρωσικό λαό, ο Μπλίνκεν είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες γνώριζαν ότι πολλοί από αυτούς δεν ήθελαν να έχουν καμία σχέση με την απόφαση του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να εισβάλει στην Ουκρανία.

Φωτογραφίες: Reuters

To άρθρο Όγδοη μέρα του πολέμου στην Ουκρανία - Ισχυρές εκρήξεις στο Κίεβο - «Έπεσε» η Χερσώνα - Νέες διαπραγματεύσεις - LIVE οι εξελίξεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα