Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ε.Ε. σκέφτεται διακοπή προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία

12:30 24/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Παρόλο που η Gazprom δεν έχει κλείσει την κάνουλα και συνεχίζει να προμηθεύει την Ευρώπη με φυσικό αέριο, η Ε.Ε. σκέφτεται να βρει… άλλον προμηθευτή.

Ανάμεσα στα σενάρια που εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι και αυτό της πλήρους διακοπής της προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία τον επόμενο χειμώνα, στο πλαίσιο των σχεδιασμών της έκτακτης ανάγκης, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Επανεξετάζουμε σενάρια (που προβλέπουν) τη μερική ή και την πλήρη διακοπή της

εισαγωγής αερίου από τη Ρωσία τον επόμενο χειμώνα ώστε να βοηθήσουμε τα κράτη μέλη να αναθεωρήσουν τα σχέδιά τους έκτακτης ανάγκης για την προμήθεια αερίου», επεσήμανε ο Ντομπρόβσκις απευθυνόμενος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σχεδόν την ίδια ώρα, η ρωσική Gazprom ανακοίνωνε ότι συνεχίζει να προμηθεύει με φυσικό αέριο την Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας βάσει των παραγγελιών των ευρωπαίων καταναλωτών.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι οι παραγγελίες ανέρχονται σε 104 εκατομμύρια κυβικά μέτρα για τις 24 Μαρτίου, έναντι 106,5 εκατομμυρίων κυβικών χθες.

To άρθρο Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ε.Ε. σκέφτεται διακοπή προμήθειας φυσικού αερίου από τη Ρωσία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα