Σαϊντού: Ο αριστούχος μαθητής που θα παρελάσει και μετά θα απελαθεί – Στο πλευρό του καθηγητές και συμμαθητές του (Video)

Συγκινεί την τοπική κοινωνία του Αγίου Δημητρίου η είδηση ότι ένα 18χρονος πρόσφυγας, αριστούχος μαθητής, θα παρελάσει για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και στη συνέχεια θα απελαθεί.

Ο νεαρός Σαϊντού Καμαρά, από τη Γουινέα ήρθε πριν από τρία χρόνια ως  ασυνόδευτος ανήλικος στη χώρα μας. Από Σενεγάλη, στην  Τουρκία και μετά ναυαγός στην Κάλυμνο τον Νοέμβριο του 2019 σε ηλικία 16 ετών. Μεταφέρθηκε σε προσφυγικές δομές και έφτασε τελικά στον Άγιο Δημήτριο, όπου βρήκε το λιμάνι

του. Πήγε στο σχολείο, έγινε αριστούχος, εντάχθηκε στον κοινωνικό ιστό. Και τώρα που ενηλικιώθηκε, που έγινε 18 ετών, ο Σαϊντού θα απελαθεί αφού πρώτα παρελάσει για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου με το σχολείο του.

Συγκλονιστικά ήταν τα όσα είπε ο Νικόλας Κακλαμάνος, διευθυντής στο 1ο Λύκειο Αγίου Δημητρίου που μίλησε στην ΕΡΤ, επισημαίνοντας πως η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει τον νεαρό πρόσφυγα.

«Είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ένταξης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και στην ελληνική κοινωνία. Έκανε φίλους ζωής. Αυτές τις ημέρες στο σχολείο και στο δήμο μας υπάρχει ένα μοναδικό ξέσπασμα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς» είπε προσθέτοντας ότι οι πάντες έχουν κινητοποιηθεί για να βοηθήσουν τον μαθητή.

«Τα ίδια τα παιδιά είναι εκείνα που δεν θέλουν να στερηθούν τον φίλο τους, όπως και το σχολείο μας δεν θέλει να χάσει το μαθητή του», ανέφερε ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου επισημαίνοντας ότι ο Σαϊντού θέλει να παραμείνει στη χώρα μας. «Ο Σαϊντού ρίζωσε εδώ, είναι κομμάτι από τη σάρκα μας, συμμέτοχος σε κάθε μας δραστηριότητα, μέλος αναπόσπαστο της σχολικής κοινότητας και της γειτονιάς μας» λέει με συγκίνηση ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου.

Ο Σαϊντού Καμαρά γράφτηκε στο σχολείο, συνδέθηκε με παρέες, έλαβε την ελληνική παιδεία, αρίστευσε.  Ωστόσο, τον Δεκέμβριο έλαβε απορριπτική απόφαση στην αίτηση ασύλου που είχε υποβάλλει με αποτέλεσμα τώρα να πρέπει να εγκαταλείψει αναγκαστικά τη χώρα.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: «Έκαιγα χαρτί κουζίνας και χαρτοπετσέτες για να ζεσταθώ – Ξαφνικά είδα το σπίτι μου να καίγεται» (Video)

Τηγανητά τέλος σε ταβέρνες και σουβλατζίδικα – Σε έλλειψη ή πανάκριβο το ηλιέλαιο (Video/Photo)

Κορωνοϊός – Καπραβέλος κατά κυβερνητικών χειρισμών: Ότι σπέρνεις, θερίζεις (Video)

Keywords
Τυχαία Θέματα