Πλαίσιο: Ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο

14:06 4/5/2022 - Πηγή: NewsIt

Οι δύσκολες κι αντίξοες συνθήκες της οικονομίας ισχυροποιούν το ρόλο των εταιρειών και την ευθύνη τους απέναντι στην κοινωνία.

Η Πλαίσιο, μία αμιγώς ελληνική εταιρεία, που έχει αποκτήσει δομές πολυεθνικής, πλην όμως συντηρεί την οικογενειακή νοοτροπία, χαράσσει στρατηγική ολιστικής ανάπτυξης, με ενσωματωμένη την κοινωνική πολιτική. Όπως υποστηρίζει: Οι επιχειρήσεις οφείλουν να έχουν κοινωνικό πρόσωπο, επειδή μόνο σε

μία «υγιή» κοινωνία, μπορούν να λειτουργούν και να αναπτύσσονται.

Το δυνατό «χαρτί» για την Πλαίσιο αποτελούν οι άνθρωποι της. Είναι αυτοί που με συλλογικότητα και υπευθυνότητα «χτίζουν» κοινούς στόχους.  Στους ανθρώπους της αποδίδεται η υγιής ανάπτυξη και η περίοπτη θέση που κατέχει η εταιρεία στον σύγχρονο επιχειρηματικό χάρτη. Σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους, οι άνθρωποι της Πλαίσιο χαράσσουν κοινωνική πολιτική και δημιουργούν θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία.

Οι άνθρωποι είναι ο «πλούτος» της

Διαγράφοντας μια μακρά επιχειρηματική πορεία μεγαλύτερη από μισό αιώνα, η εταιρεία έχει αποκτήσει διαστάσεις πολυεθνικής. Η «οικογένεια» της Πλαίσιο, αποτελείται από 1.500 ανθρώπους, σχεδόν ισομερώς καταμερισμένους βάσει φύλου, καθώς το 53% εξ’ αυτών είναι άντρες και το 47% γυναίκες. Όλοι τους μοιράζονται το ίδιο όραμα, να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της εταιρείας και της κοινωνίας. Μέσα σε ένα ευνοϊκό εργασιακό περιβάλλον, όπου εκτιμώνται κι αναδεικνύονται αξίες και ικανότητες, η Πλαίσιο, αναγνωρίζει τα προσόντα των ανθρώπων της και υποστηρίζει την επαγγελματική τους ανέλιξη, παρέχοντας τα απαραίτητα εφόδια μέσα από προαιρετικά εκπαιδευτικά προγράμματα. Τα νούμερα το «καταμαρτυρούν», καθώς μόνο το 2021, καταγράφηκαν 56.789 ανθρωποώρες εκπαίδευσης, ενώ 108 άνθρωποι της Πλαίσιο, ανέλαβαν νέα καθήκοντα εντός της εταιρείας από όλες τις δομές, μέσω εσωτερικού μηχανισμού που στηρίζει το promotion from within. 

Η ανθρωποκεντρική πολιτική έχει αποφέρει καρπούς, τοποθετώντας την Πλαίσιο στις κορυφαίες εταιρείες του ελληνικού λιανεμπορίου, με σταθερά ανοδική πορεία.

Bonus 1 εκατ. ευρώ στο προσωπικό

Οι σχέσεις ανάμεσα στους ανθρώπους της Πλαίσιο είναι φυσικές και αμοιβαίες. Η διοίκηση αναγνωρίζει κι επιβραβεύει τη συλλογικότητα των εργαζομένων, αποτελώντας από τις ελάχιστες εταιρείες που το αποδεικνύουν με πράξεις. Η απόφασή της να καταβάλλει bonus ύψους 1 εκατ. ευρώ, από τα κέρδη της οικονομικής χρήσης 2021, αποτέλεσε μία ευχάριστη έκπληξη για τους εργαζόμενους και μία απόδειξη της διοίκησης, για αναγνώριση των προσπαθειών τους να ανταπεξέλθουν με επιτυχία στις αντίξοες συνθήκες, που επικρατούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης του Covid. 

Δράσεις για την κοινωνία

Ενέργειες και δράσεις με κοινωνικό αντίκτυπο αποτελούν πάγια δέσμευση της εταιρείας. Μέσα από την ομάδα εθελοντών «Πλάι σου», που αριθμεί πάνω από 300 ενεργά μέλη, η εταιρεία αποδεικνύει έμπρακτα την υποστήριξη της απέναντι στην κοινωνία. Γιατί όπως «Ένα κύτταρο πρέπει να δραστηριοποιείται σε ένα εύρωστο οργανισμό, έτσι και οι επιχειρήσεις πρέπει να αναπτύσσονται σε ένα υγιές περιβάλλον».

Συντηρώντας και εξελίσσοντας το πνεύμα αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς που χαρακτηρίζει την ιδρυτική οικογένεια Γεράρδου, η ομάδα της Πλαίσιο με ενέργειες και πρακτικές αναδεικνύει το ανθρώπινο «πρόσωπο» της.

Μεταξύ άλλων, μετά από τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια, κάλυψε όλα τα σχολικά είδη των 3.089 μαθητών που επλήγησαν, ενώ οργάνωσε και τη γιορτή Έναρξης της σχολικής χρονιάς. Παρέδωσε τεχνολογικό εξοπλισμό στο Πυροσβεστικό Σώμα με σκοπό την ενίσχυση του, ενώ για μια ακόμη χρονιά υποστήριξε τη δράση διάφορων ΜΚΟ μεταξύ των οποίων της Κιβωτού του Κόσμου, της Make-A-Wish Ελλάδος, του Ινστιτούτου Prolepsis, και της Ένωσης «Μαζί για το Παιδί». Επιπλέον, στην πρόσφατη ανθρωπιστική κρίση που προέκυψε στην Ουκρανία ενίσχυσε το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Νέες τεχνολογίες και ρομποτική

Σημαντική επίσης, είναι η συμβολή της στην ανάδειξη καινοτόμων εκπαιδευτικών εργαλείων που σχετίζονται με την τεχνολογία, υποστηρίζοντας προγράμματα που απευθύνονται στην νέα γενιά. Ένας τομέας που η Πλαίσιο γνωρίζει καλά και υποστηρίζει, είναι η ρομποτική, που τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται ραγδαία. Στις αρχές του 2021, η ομάδα αγωνιστικής Ρομποτικής της Πλαίσιο, «Plaisiobots» έφερε το Χρυσό Μετάλλιο από τη Διεθνή Ολυμπιάδα Ρομποτικής. Στόχος είναι το μετάλλιο αυτό να αποτελέσει την έμπνευση μαθητών και φοιτητών για να ασχοληθούν με νέες τεχνολογίες. Σε αυτό το πλαίσιο, διοργάνωσε τον διαγωνισμό Ρομποτικής και Επιχειρηματικότητας “Plaisiobots: The Race” με έπαθλο τρία εκπαιδευτικά ταξίδια στην Αμερική και στο κορυφαίο πανεπιστήμιο MIΤ, ως επιβράβευση και κίνητρο για εμπλουτισμό των γνώσεων.

Η εταιρεία δεσμεύεται ότι θα εξακολουθήσει με αμείωτο και με συλλογικό ενδιαφέρον να υλοποιεί ενέργειες και πρακτικές με κοινωνικό αντίκτυπο, καθώς όπως υποστηρίζει «Η επιτυχημένη μας πορεία οφείλει να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία».

Πωλήσεις ρεκόρ

Όσον αφορά το επενδυτικό σκέλος, η εταιρεία έχει δρομολογήσει για το 2022 επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ, σε logistics, last mile και αναβάθμιση υπηρεσιών προς τον καταναλωτή.   

Ένα χρόνο πριν, το 2021, μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω της εξάπλωσης της πανδημίας, η Πλαίσιο πέτυχε πωλήσεις 437 εκ. ευρώ, που αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο της ιστορίας της. Παράλληλα, πέτυχε και τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των τελευταίων 15 χρόνων. Ανάλογη επιτυχία κατέγραψε και η κερδοφορία, καθώς τα προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων κέρδη, διαμορφώθηκαν στα 19,9 εκατ. ευρώ. 

To άρθρο Πλαίσιο: Ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πλαίσιο, Ανάπτυξη,plaisio, anaptyxi