Στρατιωτικοί παρίσταναν τους αστυνομικούς – Έκαναν ελέγχους και ξυλοκόπησαν πολίτες

13:52 4/5/2022 - Πηγή: seleo

Συνολικά τέσσερις στρατιωτικοί εμπλέκονται σε υπόθεση αντιποίησης αρχής και πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης εις βάρος τριών πολιτών στη Ρόδο. Οι στρατιωτικοί κατηγορούνται ότι παρίσταναν τους αστυνομικούς, ελέγχοντας πολίτες και μάλιστα βιαιοπραγώντας εναντίον τους.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης. Σύμφωνα με την dimokratiki.gr, από την επεξεργασία βιντεοληπτικού υλικού σε συνδυασμό με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από καταθέσεις μαρτύρων, οι αστυνομικοί κατέληξαν στην ταυτότητα των δραστών.

Η

υπόθεση είχε καταγγελθεί την Κυριακή του Πάσχα στο Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου. Σύμφωνα με την καταγγελία, τρεις Ροδίτες, ηλικίας από 28 έως 30 ετών διασκέδαζαν στην Μεσαιωνική Πόλη το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και όταν επέστρεφαν τις πρωινές ώρες στα σπίτια τους, τρία άγνωστα άτομα τους προσέγγισαν και τους ζήτησαν τα στοιχεία τους. Από την προανάκριση προέκυψε ότι εμπλέκεται και τέταρτο πρόσωπο.

Οι άγνωστοι άνδρες τους συστήθηκαν ως αστυνομικοί και μάλιστα στις εύλογες ερωτήσεις των πολιτών, τους επέδειξαν ταυτότητες τις οποίες δεν άφηναν να δουν ευκρινώς οι «ελεγχόμενοι» και πρέπει σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να πρόκειται για τις στρατιωτικές τους ταυτότητες.

Οι πολίτες τους είπαν ότι δεν έφεραν μαζί τους τις ταυτότητές τους και τους ζήτησαν να πάνε στο αστυνομικό τμήμα προς εξακρίβωση στοιχείων. Τότε, ο ένας δράστης έβγαλε χειροπέδες, τις φόρεσε στο ένα του χέρι σαν σιδερογροθιά και τους ξυλοκόπησε άγρια. Ο 30χρονος υπέστη σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο, ο 28χρονος αιμοφιλικός κινδύνευσε από ανάλογα χτυπήματα, ενώ τραύματα φέρει και ο τρίτος της παρέας.

Σχετικά ενημερώθηκε ο αντιπεριφερειάρχης, Χρήστος Ευστρατίου και ζήτησε αρμοδίως να κινηθεί η διαδικασία με προτεραιότητα για την σύλληψη των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν υπόνοιες ότι οι δράστες δρουν ανεξέλεγκτα και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που επιτέθηκαν σε πολίτες παριστάνοντας τους αστυνομικούς.

Για την πορεία της έρευνας έχει ενημερωθεί η ηγεσία της αστυνομίας και η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου και μέσα στις προσεχείς ημέρες θα κληθούν για εξηγήσεις οι δράστες.

Το άρθρο Στρατιωτικοί παρίσταναν τους αστυνομικούς – Έκαναν ελέγχους και ξυλοκόπησαν πολίτες εμφανίστηκε πρώτα στο Seleo news.

Keywords
Τυχαία Θέματα