Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες στα επεισόδια της Τετάρτης

18:44 11/2/2021 - Πηγή: NewsIt

Ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος ασκήθηκε σε βάρος 23 εκ των 24 συλληφθέντων από το χθεσινό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Κέντρο της Αθήνας.

Ειδικότερα κατά περίσταση,  ο εισαγγελέας απήγγειλε τις πλημμεληματικές κατηγορίες της διατάραξης κοινής ειρήνης, της απείθειας, της αντίστασης, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ορίστηκε ρητή δικάσιμος και οι συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι. Ένας εξ αυτών νοσηλεύεται, καθώς τραυματίστηκε κατά τα χθεσινά επεισόδια.

Click4more: Πανεκπαιδευτικό

Συλλαλητήριο: Ξεκίνησε η πορεία, κλειστό το κέντρο

Σε έναν συλληφθέντα ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στον ανακριτή.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, απείθεια και αντίσταση κατά της αρχής. Ο κατηγορούμενος πρόκειται να λάβει προθεσμία για την απολογία του και μέχρι τότε κρατείται.

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί περίπου 200 νεαροί για να συμπαρασταθούν στους συλληφθέντες, ενώ ισχυρή ήταν και η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Μάλιστα, προκλήθηκε μικρής διάρκειας ένταση, όταν οι αστυνομικοί απώθησαν τους νεαρούς προς τους δρόμους γύρω από τα δικαστήρια.

To άρθρο Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Ποινική δίωξη στους συλληφθέντες στα επεισόδια της Τετάρτης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα