Συγκέντρωση και πορεία φοιτητών στο κέντρο της Αθήνας κατά του νομοσχεδίου Κεραμέως

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν στο κέντρο της Αθήνας φοιτητές και εκπαιδευτικοί κατά του νομοσχέδιου Κεραμέως για τα Πανεπιστήμια.

Έπειτα από συγκέντρωση στα Προπύλαια, ακολούθησε πορεία η οποία έφτασε στο Σύνταγμα λίγο πριν τις 17:30 το απόγευμα της Πέμπτης.

Students take to the streets for a second day in a row in

Athens. They protest the government’s bill introducing police in universities, being voted tonight in the greek Parliament. #Greece pic.twitter.com/NqEv23WKIL

— Savvas Karmaniolas (@savvaskarma) February 11, 2021

Με τα πανό τους οι σύλλογοι προβάλλουν τη διεκδίκηση «να ξαναγίνουμε φοιτητές» και απαιτούν να αποσυρθεί το νομοσχέδιο Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη. Ξεχωρίζουν επίσης και τα συνθήματα «Απ’ τα ιδρύματά μας δεν λείπει η  αστυνομία, δώστε λεφτά, καθηγητές, βιβλία» και «Δεν είναι εγκληματίες οι φοιτητές, έξω οι κάμερες απ’ όλες τις σχολές».

Οι φοιτητές κάλεσαν σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο ενώ τόνισαν πως, ακόμη κι αν το νομοσχέδιο περάσει με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι ίδιοι θα φροντίσουν να μην εφαρμοστεί στην πράξη.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή με πανό σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το νομοσχέδιο της Παιδείας.

Παρόμοιες κινητοποιήσεις θα γίνουν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα