Ουκρανία: Οι Ρώσοι έχουν σκοτώσει περισσότερους αμάχους από στρατιώτες

14:37 11/3/2022 - Πηγή: NewsIt

Με τις μάχες να συνεχίζονται, το Κίεβο, τη Μαριούπολη, την Οδησσό να πολιορκούνται από τις δυνάμεις της Ρωσίας και το Χάρκοβο να δέχεται ξανά ισχυρά πλήγματα τα ξημερώματα της 16ης μέρας του πολέμου, η Ουκρανία κατηγορεί τη Μόσχα πως στοχεύει αμάχους και γι’ αυτό έχει σκοτώσει περισσότερους πολίτες απ’ ό,τι στρατιώτες!

«Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία έχουν σκοτώσει περισσότερους Ουκρανούς αμάχους σε σχέση με στρατιώτες», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξιι Ρέζνικοφ.

«Θέλω να ακουστεί αυτό όχι

μόνο στο Κίεβο, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο», πρόσθεσε ο Ουκρανός υπουργός.

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για την αποτυχία να δημιουργηθούν «ανθρωπιστικοί διάδρομοι» και αρνείται ότι βάζει στο στόχαστρο αμάχους. Η Μόσχα χαρακτηρίζει τις ενέργειές της στην Ουκρανία «ειδική επιχείρηση» που έχει στόχο τον αφοπλισμό της Ουκρανίας και την εκδίωξη ηγετών τους οποίους χαρακτηρίζει νεοναζί.

Δυο στρατιώτες νεκροί

Δύο Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι έξι τραυματίστηκαν, στο μεταξύ, κατά τον βομβαρδισμό από τον ρωσικό στρατό της αεροπορικής βάσης Λουτσκ, στη βορειοδυτική Ουκρανία, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

«Στις 05:45, τέσσερις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, από ένα βομβαρδιστικό του ρωσικού στρατού στην αεροπορική βάση Λουτσκ», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Telegram ο Γιούριι Ποχουλιάικο, αξιωματούχος της περιφερειακής διοίκησης, ο οποίος διευκρίνισε πως υπάρχουν «δύο νεκροί στρατιώτες και έξι τραυματίες».

Λίγο νωρίτερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ίγκορ Κονασένκοφ, είχε ανακοινώσει πως «τα στρατιωτικά αεροδρόμια του Λουτσκ και του Ιβάνο-Φρανκίβσκ (δυτικά) τέθηκαν εκτός λειτουργίας».

«Εκρήξεις από την πλευρά του αεροδρομίου. Όλοι στα καταφύγια. Μην δημοσιοποιείτε καμία φωτογραφία, διευθύνσεις ή συντεταγμένες», είχε προειδοποιήσει από την πλευρά του στο Facebook ο Ίλχορ Πολιτσχούκ, δήμαρχος της πόλης Λουτσκ.

Οι δημοτικές υπηρεσίες θέρμανσης ανακοίνωσαν διακοπές «λόγω των εκρήξεων».

To άρθρο Ουκρανία: Οι Ρώσοι έχουν σκοτώσει περισσότερους αμάχους από στρατιώτες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα