Ουκρανία: Ο Καντίροφ τα «χώνει» τώρα στον Ρωσικό στρατό και… απειλεί ότι θα μιλήσει με τον Πούτιν

09:04 13/9/2022 - Πηγή: NewsIt

Μπορεί ο ηγέτης των Τσετσένων Καντίροφ να είναι άνθρωπος του Πούτιν, ωστόσο φαίνεται τώρα να ασκεί κριτική στους Ρώσους για τους χειρισμούς τους στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο Καντίροφ κατέκρινε το Ρωσικό στρατό για χειρισμούς του, καθώς η Ουκρανία ανακατέλαβε αρκετά από τα εδάφη της στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Έχουν κάνει λάθη, νομίζω ότι θα βγάλουν τα απαραίτητα συμπεράσματα. Εάν σήμερα ή αύριο δεν γίνουν αλλαγές στη στρατηγική, θα αναγκαστώ να μιλήσω με την ηγεσία του

Υπουργείου Άμυνας και την ηγεσία της χώρας για να τους εξηγήσω την πραγματική κατάσταση στο πεδίο» είπε σε ηχητικό μήνυμα, στέλνοντας με σαφήνεια τη διαφωνία του.

Παρ΄όλα αυτά δηλώνει σίγουρος πως θα ανακτηθεί η περιοχή. «Εγώ ο Ραμζάν Καντίροφ, σας δηλώνω επίσημα ότι όλες αυτές οι πόλεις θα επιστραφούν. Άλλοι 10.000 μαχητές από την Τσετσενία θα φτάσουν στην Οδησσό στο εγγύς μέλλον»

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές του μήνα ο ηγέτης των Τσετσένων είχε ανακοινώσει την αποχώρησή του από την εμπόλεμη κατάσταση στην Ουκρανία.

Ο Καντίροφ είναι βασικός σύμμαχος Πούτιν, ο οποίος τον διόρισε ηγέτη της ρωσικής δημοκρατίας του Βορείου Καυκάσου το 2007.

To άρθρο Ουκρανία: Ο Καντίροφ τα «χώνει» τώρα στον Ρωσικό στρατό και… απειλεί ότι θα μιλήσει με τον Πούτιν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα