«Τελειώνει» το σύστημα Τσίπρα στο κόμμα ο Κασσελάκης - Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται - Ανοικτή και η αλλαγή ονόματος
Η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια πολύ δύσκολη και πολύπλοκη υπόθεση μετά τα όσα έχουν συμβεί το τελευταίο διάστημα. Μοιραία λοιπόν ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης καλείται με τις κινήσεις που θα κάνει να δώσει προοπτική στο κόμμα του, αφήνοντας πίσω αντιπαραθέσεις και συγκρούσεις που πλήγωσαν τον ίδιο και το κόμμα.
Με λίγα λόγια ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, κρατάει στα χέρια του το μέλλον
Χθες (26/02/2024) πάντως, στην συνέντευξη του στην ΕΡΤ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφησε ανοικτό ο ΣΥΡΙΖΑ να αλλάξει όνομα λέγοντας ότι «τα μέλη θα αποφασίσουν πού θέλουν να κατευθυνθεί το κόμμα τους. Αυτό ακριβώς έχω πει από την πρώτη στιγμή». Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα ενιαίο κόμμα αυτή τη στιγμή. Άρα ακόμα και η λέξη συνασπισμός στην ουσία δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα».
Ο Στέφανος Κασσελάκης υποστήριξε ακόμα ότι «προφανώς έχω βγει ενισχυμένος. Νομίζω είδατε ένα ολόκληρο στάδιο το οποίο πραγματικά σειόταν και έλεγε “κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη”. Δεν υπάρχει κανένα ζητούμενο αμφισβήτησης. Υπάρχει ξεκάθαρη εντολή να προχωρήσω στις δομικές αλλαγές που έχει ανάγκη το κόμμα».
Ανασύνταξη δυνάμεωνΕν τω μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το αμέσως επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε ανασύνταξη δυνάμεων, ενώ το ερώτημα που παραμένει ακόμα αναπάντητο είναι σε ποιο βαθμό ο Στέφανος Κασσελάκης επιθυμεί να κάνει πράξη την περίφημη «συλλογική λειτουργία».
Οι ίδιες πηγές λένε ότι δεν αποκλείεται και μέσα στο Σαββατοκύριακο να συνεδριάσει η ΚΕ του κόμματος προκειμένου να εκλέξει την νέα Πολιτική Γραμματεία.
Βέβαιο πρέπει να θεωρείται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα αντικαταστήσει την Γραμματέα του κόμματος Ράνια Σβίγγου και τον αναπληρωτή Γραμματέα Γιώργο Βασιλειάδη. Για την θέση του τελευταίου ακούγεται μάλιστα το όνομα της Ολυμπίας Τελιγιορίδου.
Από την θέση της αναμένεται να φύγει και η Δώρα Αυγέρη αλλά για καλό σκοπό. Οι πληροφορίες λένε ότι η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί στο ευρωψηφοδέλτιο του κόμμα της προκειμένου να διεκδικήσει μία θέση στο ευρωκοινοβούλιο.
Από την θέση του διευθυντή της ΚΟ ομάδας αναμένεται να φύγει και ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος και αυτός θα δώσει την μάχη των ευρωεκλογών.
Σίγουρη θεωρείται η αντικατάσταση του Παύλου Πολάκη από την θέση του υπερσυντονιστή, καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης είχε αναφέρει ότι θα υπάρξουν συνέπειες για όσους δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.
Αμφίβολη είναι και η παραμονή του Παυσανία Παπαγεωργίου, στη θέση του αναπληρωτή εκπροσώπου τύπου καθώς στην θέση αυτή τον είχε τοποθετήσει ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος ήταν στο παρελθόν στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα.
Εν τω μεταξύ, με βάση την απόφαση του συνεδρίου – την οποία κατέθεσαν ο Σωκράτης Φάμελλος, ο Νίκος Παππάς και ο Γιώργος Τσίπρας – αναμένεται ο Στέφανος Κασσελάκης να συγκροτήσει το εκτελεστικό γραφείο. Σε αυτό πέρα από τον πρόεδρο του κόμματος εντάσσονται, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής και ο αναπληρωτής του, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, καθώς και έως τρία μέλη της Πολιτικής Γραμματείας.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συμπεριλάβει στο εκτελεστικό γραφείο, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, τον Νίκο Παππά, τη Ρένα Δούρου, αλλά και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Εκ της θέσεως της θα μετέχει και η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη.
Η ανεύρεση στελεχών δεν είναι πάντως μία εύκολη υπόθεση, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θέλει έμπειρα στελέχη με οργανωτικές ικανότητες τα οποία θα πρέπει να εκφράζουν και το άνοιγμα του κόμματος προς την κεντροδεξιά.
To άρθρο «Τελειώνει» το σύστημα Τσίπρα στο κόμμα ο Κασσελάκης - Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται - Ανοικτή και η αλλαγή ονόματος δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Εξάρχεια: Είχαν μεταφέρει το νεκρό έμβρυο σε ειδικό χώρο και θα ενημέρωναν τις Αρχές
- Έλενα Κρεμλίδου: Αυτή είναι η εντυπωσιακή της πίσω όψη
- Η επική ανάρτηση της FIBA με Τολιόπουλο και Σπανούλη
- Παντρεύτηκε τον θετό αδερφό, έμεινε έγκυος σε παιδί με ειδικές ανάγκες και αυτός πήγε με άλλη
- Σοκαριστικό ατύχημα στην La Liga: Επόπτρια χτύπησε σε κάμερα ενώ πήγαινε να ελέγξει γκολ
- Survivor 2024: Γυναίκα αποχωρεί οριστικά την Τετάρτη 28/2 - Στον τάκο και η Αντωνά
- Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν οι οδηγοί ταξί – Τα αιτήματά τους
- Survivor: Γελούν με την Ασημίνα οι Μαχητές - Τρίτος αγώνας ασυλίας και διακοπή στο συμβούλιο
- Survivor 2024: Η «βόμβα» του Γκιουλέκα και η δεύτερη υποψήφια προς αποχώρηση - Δείτε βίντεο
- Συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών – «Σωρεία ανθρώπινων λαθών και παραλείψεων»
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Survivor 2024: Δεύτερη υποψήφια η Μαρία Αντωνά
- Προκριματικά Eurobasket 2025: Νίκες για Γαλλία και Σερβία – Ηττήθηκε ξανά η Κύπρος
- Το Ναυάγιο: Ο Παντελίδης καλεί την αστυνομία να συλλάβει την Αλίκη
- Μυστήριο με το νεκρό έμβρυο στα Εξάρχεια – Τι ερευνούν οι αρχές
- Σε διήμερο απεργιακό κλοιό η Αθήνα - 48ωρο χειρόφρενο στα ταξί, τι θα ισχύσει με μετρό, λεωφορεία, ηλεκτρικό
- Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το απόγευμα – Αναλυτική πρόγνωση
- Τράπεζα Πειραιώς: Προς πώληση του 27% των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ – Έναρξη της διαδικασίας στις 4 Μαρτίου
- Εθνική μπάσκετ: Κάκωση στο γόνατο ο Κώστας Αντετοκούνμπο, πρόβλημα και με Ναζ Μήτρου Λονγκ
- Κύμα ανάπτυξης φέρνει στην ελληνική οικονομία η πτώση των ενεργειακών τιμών
- Το ορόσημο των ευρωεκλογών, ο μηχανισμός που θέλει να φτιάξει ο Στέφανος, η διπλή τραγωδία των Τεμπών, ο manager που έχει εθισμό στα deals και το κύμα αυξήσεων στα telecoms

- Τελευταία Νέα NewsIt
- «Τελειώνει» το σύστημα Τσίπρα στο κόμμα ο Κασσελάκης - Ποιοι φεύγουν και ποιοι έρχονται - Ανοικτή και η αλλαγή ονόματος
- Το ορόσημο των ευρωεκλογών, ο μηχανισμός που θέλει να φτιάξει ο Στέφανος, η διπλή τραγωδία των Τεμπών, ο manager που έχει εθισμό στα deals και το κύμα αυξήσεων στα telecoms
- Ευρωπαϊκές τράπεζες: Ρεκόρ στις διανομές μερισμάτων αλλά και προβληματισμός για το μέλλον – Πόσο βιώσιμη είναι η ανάπτυξη τους;
- Προθεσμία έως την Παρασκευή για να δηλωθούν τα αναδρομικά που λάβει εργαζόμενοι και συνταξιούχοι ακόμη και 10 χρόνια πριν
- Αγεφύρωτο το χάσμα μεταξύ μισθών και τιμών ακινήτων
- Τράπεζα Πειραιώς: Προς πώληση του 27% των μετοχών που κατέχει το ΤΧΣ – Έναρξη της διαδικασίας στις 4 Μαρτίου
- Γραμμή 1 – Ηλεκτρικός: Ρεύμα και εξοικονόμηση ενέργειας από το «φρενάρισμα» των συρμών
- Τι λένε τα ζώδια για σήμερα Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024
- Κύμα ανάπτυξης φέρνει στην ελληνική οικονομία η πτώση των ενεργειακών τιμών
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Κέρδη 103 εκατ. για τη MIG το 2023 χάρη στην πώληση της Attica
- "Ανεμοστρόβιλοι του Πεπρωμένου" φυσούν στο Μέγαρο
- ΔΕΔΔΗΕ: Διακοπές ρεύματος σε Νίκαια, Βούλα, Πειραιά
- «Παραλύει» αύριο, Τετάρτη, λόγω της 24ωρης απεργίας η χώρα – Χωρίς ταξί από σήμερα η Αθήνα – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ
- Σε ρυθμό συνεδρίου (τώρα) η ΝΔ – Η σύναξη της Θεσσαλονίκης, το «φεστιβάλ» του Ζαππείου, τα ξένα ινστιτούτα
- Η ακρίβεια μας… κόστισε έναν μισθό το 2022: Πόσο επηρέασαν τις αμοιβές οι ανατιμήσεις
- Τουρισμός: Γερμανία, Αγγλία και Γαλλία θα είναι και το 2024 οι μεγάλοι πρωταγωνιστές στις αφίξεις
- Ποιες αλλαγές ετοιμάζει στον ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης - Τα μηνύματα του από την συνέντευξη στην ΕΡΤ
- ΗΠΑ: Υπέκυψε στα τραύματά του ο Αμερικανός σμηνίας που αυτοπυρπολήθηκε μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ
- POS: Πάνω από 5.000 αιτήσεις για τον 4ο κύκλο χρηματοδότησης μέσω voucher για αγορά και διασύνδεση