Οι Αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν 5 θανάτους από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

07:29 6/1/2023 - Πηγή: NewsIt

Την ώρα που όλος ο κόσμος παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τη νέα έξαρση του κορονοϊού στην Κίνα, το κινεζικό Κέντρο ελέγχου και πρόληψης ασθενειών ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο πέθαναν 5 άνθρωποι από τον ιό.

Οι επίσημα καταγεγραμμένοι θάνατοι στην Κίνα από κορονοϊό έφτασαν τους 5.264.

Ωστόσο τα στοιχεία του Πεκίνου αμφισβητούνται σε διεθνές επίπεδο και πολλές κυβερνήσεις ανακοίνωσαν μέτρα για τους ταξιδιώτες από την Κίνα τις τελευταίες εβδομάδες, λόγω των ανησυχιών για τη ραγδαία εξάπλωση

του ιού μετά την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να τερματίσει στις αρχές Δεκεμβρίου την πολιτική εξάλειψης της πανδημίας και να ανοίξει πλήρως την οικονομία της.

Μεταξύ των χωρών που πήραν μέτρα είναι και η Ελλάδα, που αποφάσισε αρνητικό τεστ 48 ωρών και υποχρεωτική χρήση μάσκας για όσους θα έρχονται από την Κίνα

Η Κίνα απάντησε στον ΠΟΥ, ο οποίος κατηγορεί το Πεκίνο για ανειλικρίνεια ως προς του θανάτους από κορονοϊό που δηλώνει η χώρα, καλώντας τον να «υιοθετήσει αντικειμενική και αμερόληπτη στάση».

Την ίδια ώρα βέβαια αυξάνεται η ανησυχία σε παγκόσμιο επίπεδο για την έξαρση του κορονοϊού αλλά και τη διάδοση της υπερμεταδοτικής υποπαραλλαγής «Kraken» της «Όμικρον», δηλαδή την υποπαραλλαγή XBB.1.5.

Η νέα αυτή απειλή της πανδημίας του κορονοϊού έρχεται μάλιστα μέσα στο ζοφερό περιβάλλον ανασφάλειας που δημιουργούν οι ελλείψεις φαρμάκων.

To άρθρο Οι Αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν 5 θανάτους από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα