Ο Πρίγκιπας Χάρι τα είπε όλα στο «Spare» – Το νέο βιβλίο του προκάλεσε «θύελλα» σε όλη την Βρετανία

06:45 6/1/2023 - Πηγή: NewsIt

Ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον, ο βασιλιάς Κάρολος, τα βρετανικά τάμπλοϊντ, η πριγκίπισσα Νταϊάνα και προσωπικές ιστορίες με κοκαΐνη και ερωτικές περιπτύξεις. Όλα αυτά αποτελούν τα συστατικά του βιβλίου «Spare», της αυτοβιογραφίας που έγραψε ο Πρίγκιπας Χάρι και… «διέρρευσε» στην Ισπανία χθες Πέμπτη (5.1.2023), μια εβδομάδα πριν βγει σε κυκλοφορία στη Βρετανία.

Ο πρίγκιπας Χάρι υποσχέθηκε «να τα πει όλα» στο νέο του βιβλίο και αυτό ακριβώς φαίνεται ότι έκανε. Το βιβλίο έχει τίτλο «Spare» (μτφ. «Ρεζέρβα») αλλά

στην Ισπανία κυκλοφόρησε με τον τίτλο «En La Sombra» (μτφ. «Στη Σκιά») και προκάλεσε… θύελλα σε όλη τη Βρετανία από τις αποκαλύψεις.

Η συμπεριφορά του Πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον

Ο Πρίγκιπας Χάρι επιβεβαίωσε ότι δεν τα πηγαίνει καλά με τον αδελφό του, τον Πρίγκιπα Γουίλιαμ. Ένα περιστατικό στο σπίτι του στη Βρετανία, πριν παραιτηθεί από τη βασιλική οικογένεια, φαίνεται πως ήταν η «ταφόπλακα» στις σχέσεις τους, καθώς οι δυο τους πιάστηκαν στα χέρια.

Ο Γουίλιαμ χαρακτήρισε τη Μέγκαν Μαρκλ ως «δύσκολη, αγενή και άξεστη» προκαλώντας την αντίδραση του Χάρι, σχετικά με τις φήμες που διέρρεε ο βρετανικός Τύπος όσο ζούσαν στη χώρα, εκπροσωπώντας τη βασιλική οικογένεια.

Όπως αναφέρει στο «Spare», είχε προηγηθεί έντονος καβγάς μεταξύ των δύο αδερφών, όταν ο Χάρι κατηγόρησε τον Γουίλιαμ ότι υιοθετεί το αφήγημα του βρετανικού τύπου για την Μέγκαν. Η κατηγορία αυτή φαίνεται πως έβγαλε εκτός εαυτού τον Γουίλιαμ, ο οποίος δεν συγκράτησε την ψυχραιμία του με αποτέλεσμα να επιτεθεί στον μικρότερο αδερφό του.

«Προσγειώθηκα στο μπολ του σκύλου, το οποίο έσπασε στην πλάτη μου και τα κομμάτια μου με τραυμάτισαν. Έμεινα εκεί για μια στιγμή, μπερδεμένος, και στη συνέχεια σηκώθηκα και του είπα να φύγει».

Και δεν ήταν μόνο αυτό το περιστατικό. Ο Χάρι κατηγορεί τον Γουίλιαμ και την Κέιτ ότι αυτοί ευθύνονται για τη στολή Ναζί που φόρεσε το 2005, όταν ήταν μόλις 20 ετών, για μια εκδήλωση με θέμα «Αυτόχθονες και Αποικιοκράτες». Τότε, κάλεσε τον πρίγκιπα Γουίλιαμ και την κουνιάδα του, ώστε να του πουν την γνώμη τους.

«Τηλεφώνησα στον Γουίλι και την Κέιτ, ρώτησα τι σκέφτονται. Ναζιστική στολή, είπαν», έγραψε ο Χάρι, σύμφωνα με το Page Six. «Και οι δύο ξεκαρδίστηκαν. Περισσότερο κι από όταν είδαν την εφαρμοστή στολή του Γουίλι! Ήταν ακόμα πιο γελοίο, κι αυτό σε τελική ανάλυση ήταν το νόημα», συνεχίζει στο βιβλίο του ο Δούκας του Σάσεξ.

Προσπαθώντας, τότε, να διορθώσει το λάθος του, ο Πρίγκιπας Χάρι επισκέφθηκε έναν επιζώντα του Ολοκαυτώματος στο Βερολίνο την ίδια χρονιά. Όμως, τώρα, έριξε το φταίξιμο στον αδερφό του και τη σύζυγό του.

Η πρώτη φορά που έκανε σεξ

Ο πρίγκιπας Χάρι αφηγείται στην αυτοβιογραφία του ότι έκανε για πρώτη φορά σεξ με μια μεγαλύτερη γυναίκα, την οποία δεν κατονομάζει, όταν ήταν 17 ετών και ότι τον «αντιμετώπισε σαν νεαρό επιβήτορα» σε ένα χωράφι πίσω από μια «πολύ πολυσύχναστη παμπ».

Το 2001, όταν ήταν ακόμα φοιτητής στο Eton College στο Windsor, τον επισκέφθηκε ο Μάρκο, ένας από τους σωματοφύλακες της βασιλικής οικογένειας, με τον Πρίγκιπα Χάρι να πιστεύει ότι αυτός είχε υποψίες για το one night stand που έκανε, το οποίο περιέγραψε ως μια «ταπεινωτική» εμπειρία.

Κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος στο κέντρο της πόλης, ο σωματοφύλακας – που είχε ένα επικριτικό βλέμμα – είπε στον Πρίγκιπα Χάρι ότι τον είχαν στείλει για να «μάθει την αλήθεια». 

«Υποψιαζόμουν ότι αναφερόταν στην πρόσφατη απώλεια της παρθενίας μου, ένα ταπεινωτικό επεισόδιο με μια μεγαλύτερη γυναίκα που της άρεσαν τα άλογα και που με αντιμετώπιζε σαν νεαρό επιβήτορα. Ένα από τα πολλά λάθη μου ήταν ότι συνέβη, ακριβώς πίσω από μια πολύ πολυσύχναστη παμπ. Χωρίς αμφιβολία κάποιος μας είχε δει».

Ωστόσο, ο πραγματικός λόγος που στάλθηκε ο Μάρκο να ελέγξει τον Χάρι ήταν επειδή το γραφείο Τύπου του σημερινού βασιλιά Καρόλου είχε ενημερωθεί ότι μια εφημερίδα είχε αποδείξεις ότι έπαιρνε ναρκωτικά, τα οποία ο Χάρι χαρακτήρισε «όλα ψέματα».

Η παραδοχή ότι έκανε κοκαΐνη

Ο πρίγκιπας Χάρι αφηγείται, επίσης, ότι «φυσικά» έκανε χρήση κοκαΐνης κάποια εποχή, εξηγώντας ότι δεν το βρήκε «διασκεδαστικό».

«Δεν ήταν πολύ διασκεδαστικό, δεν με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο (…) αλλά αισθάνθηκα διαφορετικά και αυτός ήταν ο βασικός στόχος μου, να αισθάνομαι, να είμαι διαφορετικός» (…) «Ήμουν ένας νέος 17 ετών που ήθελε να δοκιμάσει οτιδήποτε ανέτρεπε τα καθιερωμένα. Σε κάθε περίπτωση, αυτό προσπαθούσα να πείσω τον εαυτό μου ότι έκανα».

Ο βασιλιάς Κάρολος τον είχε πάει όταν ήταν έφηβος σε μια κλινική αποτοξίνωσης για να συναντήσει απεξαρτημένα άτομα, όταν ανακάλυψε ότι κάπνισε μαριχουάνα και ότι έπινε αλκοόλ σε ηλικία που δεν του επιτρεπόταν ακόμη.

Ο… μάχιμος Χάρι που σκότωσε 25 Ταλιμπάν

«Δεν τους θεωρούσα ανθρώπους αλλά πιόνια που εξουδετέρωνα από μια σκακιέρα». Αυτό γράφει μεταξύ άλλων ο πρίγκιπας Χάρι στο «Spare» για τις δύο θητείες του στο Αφγανιστάν ως μέλος του βρετανικού στρατού, κατά τη διάρκεια των οποίων δήλωσε ότι σκότωσε 25 Ταλιμπάν.

Παράλληλα, προσθέτει ότι «δεν ήταν ένας αριθμός που με γεμίζει με ικανοποίηση, αλλά ούτε και με ντροπιάζει», την ώρα που συνεχίζεται η νομική του μάχη με το υπουργείο Εσωτερικών της Βρετανίας, όταν αυτό αποφάσισε να μην παρέχει πλήρη αστυνομική προστασία στον Χάρι και την οικογένειά του όταν επισκέπτονται τη χώρα.

Η επικοινωνία του με τη Νταϊάνα μέσω μέντιουμ

Ο θλιμμένος πρίγκιπας Χάρι επικοινώνησε με ένα μέντιουμ για να επικοινωνήσει με την αείμνηστη μητέρα του μετά τον θάνατό της, αποκαλύπτεται επίσης στο «Spare». Ο ίδιος γράφει ότι αναζήτησε μια γυναίκα που «ισχυρίστηκε ότι είχε δυνάμεις» για να προσπαθήσει να μιλήσει με την Νταϊάνα, η οποία σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι το 1997, όταν ήταν έτοιμος να κλείσει τα 13.

Ισχυρίστηκε επίσης ότι έλαβε ένα μήνυμα από την αείμνηστη πριγκίπισσα της Ουαλίας, στο οποίο προφανώς έλεγε στον Χάρι ότι «ζούσε τη ζωή που εκείνη δεν μπορούσε». Μάλιστα, αυτό είπε και το μέντιουμ στον Πρίγκιπα Χάρι… μεταφέροντας όσα του… λέει η Νταϊάνα. «Ζεις τη ζωή που ήθελε για σένα», αναφέρει ο Πρίγκιπας Χάρι ότι του είπε το μέντιουμ εκ μέρους της μητέρας του.

Σε άλλο απόσπασμα, ο Χάρι δηλώνει ότι πίστευε πως μια συνάντηση που είχε με μια λεοπάρδαλη ενώ βρισκόταν σε διακοπές στη Μποτσουάνα με τον αδερφό του, Γουίλιαμ, ήταν ένα μήνυμα από τη μητέρα τους.

Η κακόγουστη πλάκα του βασιλιά Καρόλου και τα «παρακάλια» να μην παντρευτεί την Καμίλα

Ο Πρίγκιπας Χάρι γράφει μεταξύ άλλων ότι στον βασιλιά Κάρολο αρέσουν πολύ τα ανέκδοτα και ότι «ένα από τα καλύτερά του» ήταν όταν επισκέφτηκε ένα ψυχιατρείο και συνάντησε έναν ασθενή που ισχυριζόταν ότι αυτός είναι ο πρίγκιπας της Ουαλίας και όχι ο Κάρολος.

Σύμφωνα με τον Δούκα του Σάσεξ, όταν ο Κάρολος ήταν ακόμη πρίγκιπας, είπε στον ψυχικά ασθενή πως «δεν μπορείς να είσαι ο πρίγκιπας της Ουαλίας, εγώ είμαι ο πρίγκιπας της Ουαλίας» ενώ ο ασθενής επαναλάμβανε λέξη προς λέξη ό,τι άκουγε.

Τότε, ο σημερινός βασιλιάς Κάρολος έκανε μια διαπίστωση ότι «ο καθένας μπορεί να ζει στον δικό του φανταστικό κόσμο», ενώ μετά αστειεύτηκε λέγοντας «Ποιος ξέρει αν είμαι ο πραγματικός σου πατέρας; Ίσως ο πατέρας σου είναι στο Μπρόντμουρ, αγαπητέ μου γιε!» Ο Χάρι έγραψε ότι το αστείο ήταν «κακόγουστο» δεδομένης της φήμης που κυκλοφορούσε εκείνη την εποχή ότι ο πραγματικός πατέρας του ήταν ο Τζέιμς Χιούιτ.

Σε άλλο σημείο των απομνημονευμάτων, ο Χάρι ισχυρίστηκε ότι αυτός και ο Γουίλιαμ «παρακάλεσαν» τον Κάρολο να μην παντρευτεί την Καμίλα μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, φοβούμενος ότι θα ήταν η «κακή θετή μητέρα» τους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ και DailyMail / Φωτογραφίες: Reuters

To άρθρο Ο Πρίγκιπας Χάρι τα είπε όλα στο «Spare» – Το νέο βιβλίο του προκάλεσε «θύελλα» σε όλη την Βρετανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα