Ο τουρκικός στρατός ετοιμάζεται για το Αζερμπαϊτζάν ενώ Ρωσία και Ε.Ε. ζητούν αποκλιμάκωση

15:13 27/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Τύμπανα πολέμου σε Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν, καθώς ήδη δεκάδες άμαχοι και στρατιωτικοί έχουν χάσει τη ζωή τους στις σφοδρές μάχες που ξέσπασαν σήμερα στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.  Η προεδρία της αυτονομιστικής περιφέρειας του Αζερμπαϊτζάν Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία υποστηρίζεται από την Αρμενία, κήρυξε «γενική επιστράτευση» ως απάντηση σε μια εκτεταμένη επίθεση που εξαπέλυσε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν.  «Κήρυξα στρατιωτικό νόμο και γενική επιστράτευση
για τους άνω των 18 ετών», δήλωσε ο ηγέτης του Καραμπάχ, ο Αραΐκ Αρουτιουνιάν, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του τοπικού κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η προεδρία. Το γύρο του διαδικτύου κάνουν οι πρώτες φωτογραφίες από τους Αρμένιους που μαζεύονται στις πλατείες μετά το κάλεσμα για επιστράτευση.
 Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε και το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών που αναφέρει: Παρακολουθούμε με ιδιαίτερη ανησυχία την κλιμάκωση της έντασης στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, που προκάλεσε και θύματα μεταξύ αμάχων.

Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση, να προβούν σε άμεση παύση των εχθροπραξιών και να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο πλαίσιο της Ομάδας Μινσκ.

Η ειρηνική επίλυση των διαφορών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου είναι μονόδρομος για την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα. Αναμένουμε ότι κάθε ενέργεια και δήλωση από πλευράς εμπλεκομένων αλλά και τρίτων θα εντάσσεται σε αυτή τη λογική, αποφεύγοντας την υποδαύλιση της έντασης.

 Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες στο OnAlert.gr

To άρθρο Ο τουρκικός στρατός ετοιμάζεται για το Αζερμπαϊτζάν ενώ Ρωσία και Ε.Ε. ζητούν αποκλιμάκωση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα