Συναγερμός στη Λακωνία: 32 εργάτες γης θετικοί στον ιό – Επιτόπου και ο Τσιόδρας

Αυτή την περίοδο, στον αγροτικό δήμο του Ευρώτα εργάζονται 1.500 άτομα, αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής.

Στο “κόκκινο” βρίσκεται η Λακωνία από χθες, μετά τον εντοπισμό 32 κρουσμάτων κοροναϊού σε εργάτες γης στον Δήμο Ευρώτα.

Αυτή την περίοδο, στον αγροτικό δήμο του Ευρώτα εργάζονται 1.500 άτομα, αφρικανικής και ασιατικής καταγωγής, τα οποία συνήθως μενούν όλοι μαζί, οπότε υπάρχει κίνδυνος μεγάλης διασποράς του ιού.

Μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος Ευρώτα, Δήμος Βέρδος, ανέφερε ότι τα κρούσματα

εντοπίστηκαν στα χωριά Άγιος Ιωάννης και Γλυκόβρυση και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ έσπευσε άμεσα στην περιοχή για να κάνει τεστ και ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων.

“Το άσχημο είναι ότι μένουν πολλά άτομα μαζί, 20-25 άτομα, σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικών. Θέλει ψυχραιμία και όχι πανικό. Να απομονωθούν τα κρούσματα και να μην έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο. Ζήτησα να μεταφερθούν σε δομή ή σε ξενοδοχείο τα άτομα που είναι θετικά ώστε να απομονωθούν και να ελέγχεται η τήρηση της καραντίνας”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος.

Στον Ευρώτα αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, ενώ υπάρχουν και πληροφορίες ότι την περιοχή μπορεί να επισκεφτεί και ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Υπενθυμίζεται πως χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 315 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 32 στη Λακωνία.

.

The post Συναγερμός στη Λακωνία: 32 εργάτες γης θετικοί στον ιό – Επιτόπου και ο Τσιόδρας appeared first on Newsitamea.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα