«Μέτωπο» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατά Χατζηδάκη

07:33 16/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Σφοδρή επίθεση εναντίον του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη  εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ με αφορμή  την σημερινή (16.06.2021) 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο, κατηγορώντας τον ότι παραποιεί την αλήθεια μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εντυπώσεις.

Όπως επισημαίνουν τα στελέχη

του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και του ΚΚΕ, ο υπουργός Εργασίας από το βήμα της  Βουλής «κατήγγειλε ότι δέχεται επιθέσεις δολοφονία χαρακτήρα», ενώ ισχυρίστηκε ότι «θύματα της αυριανής (σ.σ. σημερινής) απεργίας είναι οι μαθητές και οι γονείς», αποσιωπώντας ότι η ΟΛΜΕ έχει ζητήσει εξαίρεση των εκπαιδευτικών.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ ξεκαθάρισαν πως δεν τίθεται θέμα συμμετοχής των καθηγητών στην απεργία. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Πάνος Σκουρλέτης  μίλησε μάλιστα για «υποκρισία» και «γκεμπελικές πολιτικές» λέγοντας: «Δεν σεβαστήκατε τις ιδιαίτερες συνθήκες και υποκριτικά έρχεστε τώρα -και σας το είπε πριν ο συνάδελφος από το ΚΚΕ- να ρίξετε κροκοδείλια δάκρυα για τους χιλιάδες μαθητές, αφού τους γεμίσατε με πολλές ευχές για την αυριανή απεργία, ενώ ξέρετε ότι η ΟΛΜΕ πριν την κήρυξη της απεργίας είχε ζητήσει εξαίρεση για οκτώ από τους έντεκα εκπαιδευτικούς που κάνουν χρέη επιτηρητών.

Το γνωρίζετε πολύ καλά, δεν θεωρώ ότι δεν σε ενημέρωσαν. Υποκριτικά, όμως, λέτε “θα το πω. Θα παίξει ο μηχανισμός Πέτσα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Θα τσιμπήσουν κάποιοι στο ψέμα”. Πες, πες, κάτι μένει. Γκαίμπελς λέγεται αυτό. Έτσι κυβερνάτε, με γκαιμπελικές πολιτικές. Είστε υποκριτές, όμως. Διότι σε αυτούς τους μαθητές ξέρετε τι λέτε; “Να γράψεις καλά παιδί μου. Αλλά να ξέρεις ότι 25.000 θέσεις θα μείνουν κενές φέτος”. Γιατί; Διότι η ταξική πολιτική, η μεροληπτική πολιτική της κυβέρνησής σας, θέλει κάποιους από αυτούς, που είναι του 2 του 3, να του σπρώξει τα ιδιωτικά κολλέγια, όπου εκεί μπορούν, εφόσον πληρώσουν, παρόλο ότι είναι του 2 και του 3 ως βαθμός εισαγωγής, να έχουν ισότιμα δικαιώματα με αυτούς που θα τελειώσουν τα δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια. Πώς την βλέπετε αυτή την εξίσωση, δίκαιη;».

«Αν έχετε στο μυαλό σας να προβοκάρετε την απεργία να ξέρετε ότι δεν είμαστε χθεσινοί» είπε από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Χατζηδάκης: Σεβαστή η απεργία της Τετάρτης – Εκσυγχρονίζουμε την αγορά εργασίας – Πυρά κατά ΣΥΡΙΖΑ για «δολοφονία χαρακτήρων» (video)

Σε ό,τι αφορά την ουσία του νομοσχεδίου τα στελέχη η τομέαρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου επεσήμανε ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ νομοθετεί για τον σκληρό πυρήνα του ΣΕΒ. Σχέδιό της είναι η υποτίμηση της εργασίας και η μείωση του κόστους της, ο επαναπροσδιορισμός προς τα κάτω του ορίου των αναγκών των εργαζομένων –δι’ αυτού του δρόμου αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη. Σ’ αυτόν τον κεντρικό στόχο, που υπηρετούσε ήδη μέχρι τα τέλη του 2014, τάχθηκε εκ νέου με την επανεκλογή της, ξαναπιάνοντας το νήμα από εκεί που το άφησε».

Και πρόσθεσε: «Βασικό εργαλείο υλοποίησης του σχεδίου της ΝΔ είναι η ατομική σύμβαση εργασίας. Διά του εργαλείου αυτού αφήνει ελεύθερη την επικράτηση του ισχυρού μέρους, εγκαθιδρύει την ισχύ της εργοδοτικής πλευράς, την ανισότητα της σχέσης. Και χωρίς ισότητα, ελευθερία δεν μπορεί να υπάρξει. Γι’ αυτό το νομοσχέδιο δεν απελευθερώνει τον εργαζόμενο, όπως ισχυρίζεται ο κ. Χατζηδάκης, αλλά τον υποδουλώνει».

To άρθρο «Μέτωπο» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατά Χατζηδάκη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα