Euro 2020, Γαλλία – Γερμανία 1-0: Το VAR γλίτωσε τα «Πάντσερ» από τριάρα

00:03 16/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Το πρώτο μεγάλο ντέρμπι στο Euro 2020, κρίθηκε χάρη σε ένα αυτογκόλ του Χούμελς μόλις στο 20ο λεπτό του αγώνα, αφού η Γαλλία σκόραρε στη συνέχεια άλλες δύο φορές κόντρα στη Γερμανία, αλλά αμφότερα τα γκολ ακυρώθηκαν και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Οι “τρικολόρ” μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του 6ου ομίλου και “απείλησαν” δις,

με μία κεφαλιά του Πογκμπά που πέρασε λίγο άουτ και ένα πλασέ του Εμπαπέ που απέκρουσε ο Γιορίς.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Αμέσως μετά όμως το σκορ άνοιξε από ένα γύρισμα του Ερναντέζ που απέκρουσε με το… καλάμι ο αμυντικός της Ντόρτμουντ κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του ομάδας για το 1-0 στον αγώνα.

Το γρήγορο γκολ “χάλασε” το ρυθμό του αγώνα, αφού η Γαλλία επέλεξε να δώσει χώρο στη Γερμανία, με σκοπό να “χτυπήσει” στις αντεπιθέσεις και οι Γερμανοί πήραν την κατοχή, χωρίς να μπορούν όμως να δημιουργήσουν ευκαιρίες. Τα σκληρά μαρκαρίσματα ήταν έτσι αυτά που ξεχώρισαν στη συνέχεια, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Euro 2020, Ουγγαρία – Πορτογαλία 0-3: «Λυτρώθηκε» με τυχερό γκολ και ιστορικό Ρονάλντο η κάτοχος του τίτλου

Η πρώτη καλή στιγμή για τα “Πάντσερ” ήρθε στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 53′, όταν ο Γκνάμπρι έπιασε το μονοκόμματο πλασέ από καλή θέση μέσα στην περιοχή, αλλά έστειλε την μπάλα οριακά πάνω από τα δοκάρια του Νόιερ.

Οι “τρικολόρ” δεν άλλαξαν την προσέγγισή τους όμως στο ματς και θα είχαν δικαιωθεί στο μέγιστο βαθμό, αν ο επόπτης και το VAR δεν είχαν διαφορετική άποψη σε δύο φάσεις. Η πρώτη ήρθε στο 66′ με τον Εμπαπέ να κάνει ωραία ενέργεια από αριστερά και να πλασάρει με εκπληκτικό τρόπο για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για δεύτερη φορά. Η σημαία σηκώθηκε όμως αμέσως και το video επιβεβαίωσε ότι ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν ήταν εκτεθειμένος στην αρχή της φάσης.

Το ίδιο συνέβη και στο 85′ με τον Εμπαπέ να “ξεχύνεται” και πάλι στην αντεπίθεση και να κάνει ιδανικό γύρισμα προς την περιοχή, όπου ο Μπενζεμά δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει στα δίχτυα. Ο επόπτης δεν σήκωσε αυτή τη φορά τη σημαία του, αλλά το VAR άλλαξε την απόφαση, καθώς ο νεαρός στράικερ ήταν οριακά πιο μπροστά από τους αμυντικούς, όταν δέχθηκε την τελική πάσα.

Παρά την… τύχη της, η Γερμανία δεν κατάφερε να “απαντήσει” από την πλευρά της, αδυνατώντας ακόμη και να “απειλήσει” την εστία του Γιορίς στο υπόλοιπο του αγώνα, με αποτέλεσμα το 1-0 να μένει μέχρι τέλους στην αναμέτρηση.

Οι Γάλλοι πήραν έτσι το “τρίποντο” και έκαναν το πρώτο “βήμα” για την πρόκριση στην επόμενη φάση, την ώρα που τα “Πάντσερ” θα κληθούν να δώσουν πια πρόωρο “τελικό” με την Πορτογαλία, η οποία νωρίτερα επικράτησε με 3-0 της Ουγγαρίας στο έτερο παιχνίδι της πρεμιέρας του 6ου ομίλου.

Οι συνθέσεις στο Γαλλία – Γερμανία

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Παβάρ, Κιμπεμπέ, Βαράν, Ερναντές, Καντέ, Ραμπιό (95′ Ντεμπελέ), Πογκμπά, Γκριεζμάν, Μπαπέ, Μπενζεμά (89′ Τολισό)

Γερμανία (Γιόακιμ Λεβ): Νόιερ, Χούμελς, Ρούντιγκερ, Γκίντερ (87′ Τσαν), Κίμιχ, Γκόσενς (89′ Φόλαντ), Γκουντογκάν, Κρόος, Μίλερ, Χάβερτς (74′ Σανέ), Γκνάμπρι (74′ Βέρνερ).

To άρθρο Euro 2020, Γαλλία – Γερμανία 1-0: Το VAR γλίτωσε τα «Πάντσερ» από τριάρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Euro 2020 Γαλλία – Γερμανία 1-0, VAR, Πάντσερ,Euro 2020 gallia – germania 1-0, VAR, pantser