Στους καταπέλτες των πλοίων οι ναυτεργάτες, ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες από την απεργία (βίντεο)

Ταλαιπωρία για πολλούς επιβάτες που έσπευσαν από το πρωί της Τετάρτης (16/06) στο λιμάνι του Πειραιά και αναγκάζονται να αλλάξουν τα εισιτήριά τους για άλλη ημερομηνία, καθώς οι ναυτεργάτες είναι στους καταπέλτες των πλοίων, παρότι η απεργία της ΠΝΟ κρίθηκε παράνομη.

Μπαρούτι... μυρίζει η κατάσταση στο λιμάνι του Πειραιά,

καθώς στους καταπέλτες των πλοίων στο λιμάνι βρίσκονται από νωρίς το πρωί οι ναυτεργάτες παρά το γεγονός ότι η απεργία τους κρίθηκε παράνομη, με αποτέλεσμα οι επιβάτες να διαμαρτύρονται, καθώς δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια πλοίων.

Συγκεκριμένα, συγκέντρωση στα πλοία, που είναι δεμένα στην πύλη Ε8 στο λιμάνι του Πειραιά, πραγματοποιούν ναυτεργάτες. Ξεκίνησαν τη συγκέντρωσή τους από τις 5:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/06) μετά το κάλεσμα των σωματείων τους να περιφρουρήσουν την απεργία.

Έτσι, η ταλαιπωρία είναι μεγάλη για πολλούς επιβάτες που έσπευσαν στο λιμάνι του Πειραιά για τις διακοπές τους, και αναγκάζονται να αλλάξουν τα εισιτήριά τους για άλλη ημερομηνία. Πολίτες που μίλησαν στη τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» δήλωσαν ότι δεν έλαβαν sms ούτε email από τις εταιρείες για την κατάσταση στο λιμάνι.

Η απεργία έχει εξαγγελθεί τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021).

Παράνομη κρίθηκε η απεργία της ΠΝΟ

Όπως σημειώθηκε, παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021) η νέα 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, που έχουν εξαγγείλει τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της ΠΝΟ. Η απεργία σύμφωνα με ανακοίνωση των ναυτεργατικών σωματείων την Τρίτη (15/06), θα ξεκινήσει από τις 00.01 τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/06) έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

«Καλούμε τα μέλη μας και ευρύτερα τους ναυτεργάτες μέσα στα ίδια τα καράβια να δώσουν από κοινού τον αγώνα με τις απεργιακές φρουρές σε κάθε πλοίο και λιμάνι της χώρας, να αποκρούσουν και να συντρίψουν την επιχείρηση υπονόμευσης της απεργίας μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της την Τρίτη (15/06)η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) η οποία απευθύνει κάλεσμα στους ναυτεργάτες να πλαισιώσουν τη συγκέντρωση της ΠΕΝΕΝ στο λιμάνι του Πειραιά έξω από το Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «BLUE STAR PAROS».

«Το δίκιο του αγώνα κρίνεται στους καταπέλτες των πλοίων και όχι στις αίθουσες δικαστηρίων», ανέφερε σε άλλη ανακοίνωση η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) η οποία απευθύνει κάλεσμα στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Πειραιά στις 10 π.μ στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Σημειώνεται ότι η απεργία εξαγγέλθηκε από τα 13 ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αντιδρώντας στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο κρίθηκε παράνομη από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (αρ.απόφασης 544/2021). «Να μην λείψει κανείς από την περιφρούρηση της αυριανής απεργίας, όλοι στους καταπέλτες των πλοίων» απάντησαν με κοινή ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας

Οι διοικήσεις των σωματείων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοιάρχων, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Αρχιθαλαμηπόλων - Θαλαμηπόλων, της Πανελλήνιας Ένωσης Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Μαγείρων, της Πανελλήνιας Ένωσης Ηλεκτρολόγων - Ηλεκτρονικών, του Πανελλήνιου Συνδέσμου Οικονομικών Αξιωματικών, της Πανελλήνιας Ένωσης Μηχανικών ΜΕΚ Ε.Ν, της Πανελλήνιας Ένωσης Φροντιστών, της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Τροφοδοσίας, της Πανελλήνιας Ένωση Πρακτικών Πλοιάρχων - Κυβερνητών και της Πανελλήνιας Ένωσης Ναυτών M/S - Π/Κ - Ο/Γ προσθέτουν ότι «ο απεργιακός αγώνας των ναυτεργατών ενάντια στην κατάργηση του 8ωρου, στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, δεν θα κριθεί σε καμία αίθουσα δικαστηρίου».

«Στο μακρύ κατάλογο των εκβιαστικών μεθοδεύσεων των εφοπλιστών και των επαίσχυντων αποφάσεων των Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως και η σημερινή, που έκρινε την απεργία των ναυτεργατών στις 16 Ιούνη παράνομη, απαντάμε ότι θα κουρελιαστούν στους καταπέλτες των πλοίων, από την μαζική - μαχητική συμμετοχή, των ναυτεργατών και στην αλληλεγγύη των εργαζομένων» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι διοικήσεις των σωματείων που καλούν και σε απεργιακή συγκέντρωση στο λιμάνι του Πειραιά στις 10 το πρωί.

{https://www.youtube.com/watch?v=OREKgY9DHRo}

Keywords
Τυχαία Θέματα