Λάρισα: 4 κρούσματα κορονοϊού σε 333 δείγματα στον οικισμό των Ρομά

14:44 11/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Πολύ καλά τα νέα από τον οικισμό των Ρομά στη Λάρισα. Από τα 200 δείγματα που έλαβε ο ΕΟΔΥ, μόλις ένα βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό μόλις στα τέσσερα κρούσματα του Covid – 19. Συνολικά ελέγχθησαν 333 άτομα εκ των οποίων μόνο τα τέσσερα είναι θετικά στον κορονοϊό.

Η εξέταση των 200 δειγμάτων από τον οικισμό

των Ρομά έγινε στην έδρα του ΕΟΔΥ, στην Αθήνα. Νωρίτερα την Παρασκευή (10.04.2020) είχε γίνει γνωστό ότι από τα 133 δείγματα του ίδιου οικισμού που ελέγχθηκαν σε ιδιωτικά εργαστήρια της Λάρισας, μόλις τρία είχαν βρεθεί θετικά.

Η περιοχή της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα, παραμένει σε υγειονομικό αποκλεισμό και επιτηρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Στο πλαίσιο της καραντίνας στον οικισμό, η περιφέρεια Θεσσαλίας και ο δήμος Λαρισαίων αναλαμβάνουν την κατ’ οίκον παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης γι’ αυτό τον πληθυσμό.

Λάρισα: Εικόνες από τη δεύτερη μέρα καραντίνας στον οικισμό των Ρομά – Μπλόκα και απολυμάνσεις (pics, video)

Με αστυνομική παρουσία σε συγκεκριμένα σημεία εξελίσσεται η δεύτερη ημέρα καραντίνας στο τμήμα της συνοικίας Νέα Σμύρνη, στη Λάρισα.

Η νύχτα στη Λάρισα κύλησε χωρίς να καταγραφούν προβλήματα, ενώ στην ευρύτερη συνοικία πραγματοποιούνται απολυμάνσεις.

Σήμερα, Σάββατο (11.04.2020) αναμένεται να αναπτυχθούν οι υποδομές ώστε να υπάρξει τροφοδοσία των κατοίκων που βρίσκονται υπό περιορισμό.

Από νωρίς το πρωί συνεργεία του Δήμου Λαρισαίων, με τους αντιδημάρχους Γιώργο Ζαούτσο, Ντίνο Διαμάντο και Γιάννη Αλεξούλη, στήνουν τις υποδομές από τις οποίες θα γίνεται η τροφοδοσία των κατοίκων της Νέας Σμύρνης που διαμένουν εντός του χώρου καραντίνας.

Αναλυτικά, η τροφοδοσία θα γίνεται από τα παρακάτω σημεία:

Σωκράτους και Πλάτωνος

Αρχιμήδους και Πλάτωνος

Τέρμα Πλάτωνος και Βοιωτίας

Δανάης και Aεροδρομίου Δανάης και

Αρχιμήδους Ροδιάς και Καραμανλή.

Την Παρασκευή (10.04.2020) υπενθυμίζεται – τέλος, ότι ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός είχε αφήσει ορθάνοιχτο  το ενδεχόμενο να αναλάβει ο Στρατός τη φύλαξη στον οικισμό των Ρομά στο Κουτσόχερο στη Λάρισα

πηγή: larissanet

To άρθρο Λάρισα: 4 κρούσματα κορονοϊού σε 333 δείγματα στον οικισμό των Ρομά δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα