Κορονοϊός: Κατηγορηματικός ο Σύψας – “Δεν συγχωρούνται λάθη” (video)

22:40 17/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Νίκος Σύψας, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς όσους δείχνουν σημάδια… χαλάρωσης, λόγω των καλών επιδόσεων που δείχνει η Ελλάδα, στη «μάχη» με τον κορονοϊό.

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών του υπουργείου Υγείας, Νίκος Σύψας προειδοποιεί όσους δείχνουν σημάδια… χαλάρωσης, στη «μάχη» που δίνεται κατά της πανδημίας του κορονοϊού, προκειμένου να μην δεχθεί η χώρα ένα οδυνηρό… αυτογκόλ.

«Ο ιός δεν συγχωρεί λάθη, θα μας χτυπήσει ανελέητα αν κάνουμε λάθος

και χαλαρώσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για να τονίζει στη συνέχεια πως «… αρκεί ένα 5% ή 10% των πολιτών να μην πειθαρχήσει και θα μας βάλει αυτογκόλ».

Επίσης, ο κ. Σύψας επανέλαβε ότι «πρέπει να τηρήσουμε τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια για να μπορέσουμε να μπούμε στην επόμενη φάση».

Σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις για μόλις 17 νέα κρούσματα την Μεγάλη Παρασκευή ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας τόνισε πως «αν χαλαρώσουμε τα 17 μπορεί να γίνουν 117 και 227 σε 10 ημέρες» και τότε «δεν θα μιλάμε για άρση αλλά για παράταση των μέτρων».

Αφού προειδοποίησε πως δεν επιτρέπεται λάθος ούτε στη φάση της άρσης των μέτρων, ο κ. Σύψας σχολίασε για τη χρήση μασκών πως «θα αναθεωρήσουμε την οδηγία. Σίγουρα θα δούμε αποστάσεις και απολύμανση των χρειών και ενδεχομένως μάσκες σε χώρους με πολύ συνωστισμό» προσθέτοντας ότι «είναι πάνω στο τραπέζι η πρόταση για μάσκες στα σχολεία».

 

To άρθρο Κορονοϊός: Κατηγορηματικός ο Σύψας – “Δεν συγχωρούνται λάθη” (video) δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα