Κορονοϊός: Μπουμ με 153 κρούσματα σε 24 ώρες – Νέα μέτρα, αρχής γενομένης από τον Πόρο (video)

23:40 6/8/2020 - Πηγή: NewsIt

Με τοπικά περιοριστικά μέτρα απαντά η Πολιτεία στο νέο “άλμα” του Covid – 19 στη χώρα με 153 κρούσματα μέσα σε μία ημέρα. Μετά τα μαζικά περιστατικά κορονοϊού στον Πόρο – 13 τον αριθμό – ανακοινώθηκε lockdown, με έκτακτες ρυθμίσεις και οδηγίες για το νησί.

Ειδικότερα, μετά από έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (06.08.2020) στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με

βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα στο νησί του Πόρου με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασιλείου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα παρακάτω περιοριστικά μέτρα:

-Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23.00 έως τις 07.00 της επομένης.

-Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.

-Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.

-Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπεζοκάθισμα έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.

-Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε όλο το νησί τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Click4more: Κορονοϊός: Άλλα 9 κρούσματα από τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Στο νησί του Πόρου μεταβαίνουν και εγκαθίστανται το πρωί της Παρασκευής (07.08.2020) κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ), 10μελές ειδικό κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ για εντατικοποίηση των ελέγχων τήρησης των μέτρων, καθώς και ειδικό κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας του.

Τέλος τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν από τις 06:00 της 07.08.2020 έως και 17.08.2020 και ώρα 06:00.

Κορονοϊός: Σε αναμμένα κάρβουνα οι επιστήμονες

Η μεγάλη διασπορά των κρουσμάτων του Covid – 19 ανά την Ελλάδα ανησυχεί ακόμη περισσότερο τους ειδικούς. Για πολλοστή φορά, οι επιδημιολόγοι εφιστούν την προσοχή των πολιτών στη χρήση μάσκας, αλλά και στην αποφυγή του συνωστισμού, που αποτελεί μέσο μετάδοσης του ιού. 

“Ανησυχητικά μεγάλη η διασπορά των κρουσμάτων του κορονοϊού”, σημειώνει ο Δ. Παρασκευής, αναπληρωτής καθηγητής επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Μάλιστα, ο κ. Παρασκευής υπογραμμίζει την αναγκαιότητα της χρήσης μάσκας, ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους και σε κάθε περίπτωση εάν υπάρχει συγχρωτισμός.

Παρακολουθήστε τη συνέντευξη του Δ. Παρασκευή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1:

Κορονοϊός: “Έκρηξη” κρουσμάτων σε Αττική και Θεσσαλονίκη! Σε 20 περιοχές της Ελλάδας τα 153 νέα κρούσματα

Υπενθυμίζεται ότι 40 από τα 153 νέα κρούσματα που “έδωσε” ο κορονοϊός, εντοπίστηκαν στην Αττική και 38 στην Θεσσαλονίκη. Μεγάλη η διασπορά του ιού, ο οποίος καταγράφηκε σε 18 ακόμη περιοχές της χώρας. Μόλις 18 τα συνολικά “εισαγόμενα”.

Με 40 νέα κρούσματα, η Αττική βρίσκεται ξανά στην πρώτη θέση, με την Θεσσαλονίκη να έπεται καταγράφοντας 38 νέες περιπτώσεις του φονικού ιού.
Από εκεί και πέρα; Βγάλτε… μολύβι και χαρτί.

Ο κορονοϊός εντοπίστηκε σε Αργολίδα, Αχαΐα, Έβρο, Ηλεία, Θεσπρωτία, Γιάννενα, Καβάλα, Κέρκυρα, Κιλκίς, Κοζάνη, Κορινθία, Κυκλάδες (σ.σ. είναι τα κρούσματα από το Alemagou της Μυκόνου), Λάρισα, Μαγνησία, Πέλλα, Μεσσηνία, Χαλκιδική και Χανιά.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των 153 νέων κρουσμάτων

11 επιβεβαιώθηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
7 είναι εισαγόμενα κρούσματα, που προσήλθαν αυτοβούλως,
40 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής,
38 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης,
2 στην Π.Ε. Αργολίδας,
2 στην Π.Ε. Αχαΐας,
4 στην Π.Ε. Έβρου, όλα συνδεόμενα με τον γάμο στην Αλεξανδρούπολη
3 στην Π.Ε. Ηλείας,
1 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας,
2 στην Π.Ε. Ιωαννίνων,
2 στην Π.Ε. Καβάλας,
3 στην Π.Ε. Κέρκυρας,
1 στην Π.Ε. Κιλκίς,
1 στην Π.Ε. Κοζάνης,
3 στην Π.Ε. Κορινθίας,
9 στην Π.Ε. Κυκλάδων, από τα οποία τα 8 αφορούν σε συρροή σε χώρο εστίασης
14 στην Π.Ε. Λάρισας,
2 στην Π.Ε. Μαγνησίας, και τα δύο από το στρατόπεδο του Στεφανοβίκειου
3 στην Π.Ε. Πέλλας,
1 στην Π.Ε. Μεσσηνίας,
3 στην Π.Ε. Χαλκιδικής,
1 στην Π.Ε. Χανίων.

Κορονοϊός: Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 153, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 5123 (ημερήσια μεταβολή +3.1%), εκ των οποίων 54.6% άνδρες. Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 210 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 14 (78.6% άνδρες).

Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Από το σύνολο των 5123 κρουσμάτων, 1370 (26.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2551 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

 

 

 

To άρθρο Κορονοϊός: Μπουμ με 153 κρούσματα σε 24 ώρες – Νέα μέτρα, αρχής γενομένης από τον Πόρο (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα