Κορονοϊός: “Κόλλησε” Αμερικανίδα τουρίστρια στους Αγίους Τόπους

19:56 6/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Με στόχο να περιοριστούν το συντομότερο δυνατό οι συνεχώς αυξανόμενοι αριθμοί των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στο Ισραήλ, το υπουργείο Υγείας της χώρας βγάζει στη… φόρα το ταξιδιωτικό ιστορικό Αμερικανίδας τουρίστριας που βρέθηκε θετική στον ιό και η οποία από τις 23 έως και τις 27 Φεβρουαρίου είχε επισκεφτεί τους Αγίους Τόπους.

Η γυναίκα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία είναι το 17ο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού στην χώρα του Ισραήλ και το νούμερο 22 στη Νέα Υόρκη.

Με βάσει μάλιστα τις ημερομηνίες

όπου πραγματοποίησε το προσκυνηματικό της ταξίδι, είναι ξεκάθαρο πως το ίδιο ακριβώς διάστημα με εκείνη στους Αγίους Τόπους ήταν και το γκρουπ των Ελλήνων προσκυνητών από την Ηλεία.

Στην κίνηση αυτή δεν προχώρησαν τυχαία οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, καθώς μέσα από τις ανακοινώσεις τους καλούν όλους εκείνους που βρέθηκαν κοντά της ή την εξυπηρέτησαν, να ελεγχθούν και για προληπτικούς λόγους να παραμείνουν για τις επόμενες 14 μέρες σε καραντίνα στα σπίτια τους.

Κορονοϊός: Οι διαδρομές της Αμερικανίδας τουρίστριας

Η γυναίκα κατά ένα περίεργο λόγο θεωρείται κινούμενη “βόμβα”, καθώς όπως φαίνεται πρέπει να ταξίδεψε μόνη της στους Αγίους Τόπους και όχι οργανωμένα, με αποτέλεσμα οι κινήσεις της και οι χώροι που επισκέφθηκε ακόμα και για φαγητό να έχουν μπει στο μικροσκόπιο.

Σύμφωνα με το ιστορικό του ταξιδιού της η Αμερικανίδα τουρίστρια έφτασε στο Ισραήλ από την Νέα Υόρκη με την πτήση LY8 της El Al Israel Airlines το βράδυ 11:50 στις 22 Φεβρουαρίου και έφυγε με την LY27 το μεσημέρι της 28ης Φεβρουαρίου.

Στις 23 Φεβρουαρίου, επισκέφθηκε το εμπορικό κέντρο Mamilla στην Ιερουσαλήμ, έφαγε στο Cafe Rimon, ενώ ψώνισε ρούχα από το κατάστημα ειδών ρουχισμού Zara.

Στις 24 Φεβρουαρίου, μεταξύ 1 μ.μ. και στις 3 μ.μ., έφαγε στο Cafe Rimon στην οδό Ben Yehuda. Στη συνέχεια πήρε το λεωφορείο 74 από την οδό King George στην οδό Hebron.

Μεταξύ 5 μ.μ. και 7 μ.μ. εκείνη την ημέρα, επισκέφθηκε το σούπερ μάρκετ της Osher Ad στο Talpiot.

Στις 25 Φεβρουαρίου έτρωγε στο εστιατόριο Kitchen Station στις 2 μ.μ. και στις 3 μ.μ., στο First Promenade.

Στις 26 Φεβρουαρίου, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 10 το πρωί, ήταν στην Τράπεζα Mizrahi στην οδό Heleni HaMalka. Από τις 11:30 έως τις 2 μ.μ. ήταν στο εμπορικό κέντρο Hadar στο Talpiot, στο σούπερ μάρκετ Osher Ad, στο βιβλιοπωλείο Tzomet Sefarim και στο Fox Home.

Στις 27 Φεβρουαρίου, στις 10 π.μ., πήρε το λεωφορείο 74 από το Hebron Road προς Talpiot. Μεταξύ 11 π.μ. και 1 μ.μ., έτρωγε στο Caffit Cafe στην οδό Emek Refaim. Στις 7:30 μ.μ., πήρε ξανά το λεωφορείο 74 από το Hebron Road προς τον κεντρικό σταθμό των λεωφορείων. Στη συνέχεια πήρε τις 8:30 μ.μ. τρένο από την Ιερουσαλήμ προς το αεροδρόμιο Ben Gurion.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο προειδοποιεί “Όποιος βρισκόταν σε αυτά τα προαναφερόμενα μέρη, ζητείται να τεθεί σε καραντίνα για 14 ημέρες από την ημέρα της έκθεσής του και να το αναφέρει στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας”.

To άρθρο Κορονοϊός: “Κόλλησε” Αμερικανίδα τουρίστρια στους Αγίους Τόπους δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα