Κορονοϊός: Αισιοδοξία για εκρίζωση της νόσου στην Ελλάδα – Πως μπορεί να ενεργοποιηθεί ο τουρισμός

07:55 14/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Αν υπάρχει μια χώρα που βρίσκεται πιο κοντά από τις άλλες στην εκρίζωση της νόσου COVID-19, αυτή είναι η Ελλάδα, υποστηρίζουν με συγκρατημένη αισιοδοξία οι επιστήμονες. Ήδη, υπάρχουν σκέψεις για το πως θα μπορούσε να υποστηριχθεί το καλοκαίρι μέχρι και ο τουρισμός.

Σε συνέντευξή του στο iatropedia.gr ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, κ. Μαγιορκίνης Γκίκας, δηλώνει αισιόδοξος.

Click4more Τσιόδρας: Μπορεί να εξαφανιστεί ο κορονοϊός εάν ισχύει η ανοσία για ένα έτος

Μια αισιοδοξία που αντλεί από τα πρόσφατα επιδημιολογικά στοιχεία του Κέντρου Ανάλυσης Παγκόσμιων Λοιμωδών Νοσημάτων του Imperial Gollege, τα οποία αποδεικνύουν την κατακόρυφη πτώση των μολύνσεων από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, από τις 23 Μαρτίου. Ημέρα που τέθηκαν σε εφαρμογή τα δύο πιο αποτελεσματικά μέτρα περιορισμού της επιδημίας: το κλείσιμο των σχολείων και το lockdown.

“Κλειδί” για την εκρίζωση της νόσου, όπως αναφέρει ο καθηγητής, είναι η πλήρης εξάλειψη των “ορφανών” κρουσμάτων, που θα είναι απόδειξη της “εξαφάνισης” της νόσου COVID-19 από την Ελλάδα.

“Όταν ελαττωθεί δραματικά ο αριθμός των “ορφανών” κρουσμάτων, όταν δηλαδή τα κρούσματα που βρίσκουμε είναι αποτέλεσμα -αποκλειστικά και μόνο- της ιχνηλάτησης, τότε θα έχουμε πλήρη έλεγχο της επιδημίας”, τονίζει ο Μαγιορκίνης Γκίκας.

Δείτε τη συνέχεια στο iatropedia.gr

To άρθρο Κορονοϊός: Αισιοδοξία για εκρίζωση της νόσου στην Ελλάδα – Πως μπορεί να ενεργοποιηθεί ο τουρισμός δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα