Κάτοικος Μυτιλήνης στο newsit.gr: Πρώτα αποσυμφόρηση και μετά δομές για τους πρόσφυγες!

17:23 1/3/2020 - Πηγή: NewsIt

Με αφορμή τα σημερινά επεισόδια στο λιμάνι της Θερμής, στη Μυτιλήνη, όταν έφτασε μία λέμβος με περίπου 50 μετανάστες, των οποίων την αποβίβαση προσπαθούσαν να εμποδίσουν, κάτοικος του νησιού -που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία της- μίλησε στο newsit.gr για τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Όπως τονίζει: “Από την πρώτη κιόλας μέρα των γεγονότων, αυτό που πραγματικά συμβαίνει εδώ, δεν το έχει περιγράψει κανένας, λες και κάποιοι φοβούνται να

πουν τα γεγονότα όπως έχουν. Λυπάμαι αλλά είμαστε σε μεταξύ μας «πόλεμο» και δεν το έχουμε καταλάβει. Λες και κάποιοι προσπαθούν να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη. Τα πράγματα εδώ είναι πολύ χειρότερα από ό,τι μπορεί να φανταστεί ο κάθε ένας. Τα ξημερώματα του Σαββάτου τα αεροπλάνα πήγαιναν και ερχόντουσαν πάνω από τα κεφάλια μας και κανένας δεν είπε την παραμικρή κουβέντα. Σωστή αερομαχία και δεν είπαν λέξη πουθενά”.

Click4more: Εικόνες ντροπής στη Μυτιλήνη! Ξυλοκόπησαν μέλη ΜΚΟ στο λιμάνι της Θερμής – Video

Και συνεχίζει: “Το πρόβλημα εντείνεται γιατί συνεχώς έρχονται βάρκες με τον κόσμο εδώ να προσπαθεί να αποτρέψει τους μετανάστες να κατέβουν από αυτές. Μπάχαλο η όλη κατάσταση. Η αλήθεια είναι πως δεν τα έχουμε με τους πρόσφυγες, να το ξεκαθαρίσουμε αυτό. Αν τα είχαμε, τόσα χρόνια που μένουν στο νησί δεν θα τους είχαμε φερθεί με τον καλύτερο τρόπο. Το θέμα είναι ένα και απαιτεί λύση εδώ και τώρα, για να έρθουν νέοι πρόσφυγες και μετανάστες, θα πρέπει με ένα τρόπο το νησί να αποσυμφορηθεί πρώτα και όχι στον ίδιο πληθυσμό να προστεθούν κι άλλοι. Είμαστε αγανακτισμένοι, μιλάμε για 30χιλ άτομα, σε λίγο θα είναι περισσότεροι από εμάς. Ας αποσυμφορήσουν πρώτα το νησί και μετά ας κάνουν και τις δομές. Έτσι δεν γίνεται με τίποτα. Θα αντισταθούμε με όλους τους τρόπους”.

Ρεπορτάζ: Θάνος Μακρογαμβράκης

To άρθρο Κάτοικος Μυτιλήνης στο newsit.gr: Πρώτα αποσυμφόρηση και μετά δομές για τους πρόσφυγες! δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα