Θεσσαλονίκη: Αντιεξουσιαστές υποστηρίζουν ότι αστυνομικοί προκάλεσαν φθορές σε όχημα συντρόφου τους

Φθορές σε ΙΧ μέλους της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης καταγγέλει σε ανακοίνωσή της η Συλλογικότητα. Όπως αναφέρεται, το περιστατικό συνέβη στις 16 Φεβρουαρίου, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιήθηκε πορεία ενάντια στη διοργάνωση χριστιανικών σωματείων για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και των αμβλώσεων, η οποία έλαβε χώρα στο Συν. Κέντρο "Ιωάννης Βελίδης" την ίδια ημέρα.

Οι εκπρόσωποι της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας υποστηρίζουν ότι οι σγκεκριμένες επιθέσεις προέρχονται από αστυνομικούς,

σημειώνοντας χαρακτηριστικά: "Δε θα μπούμε σε περισσότερες λεπτομέρειες εδώ, αλλά θα πούμε απλώς ότι, τόσο εμείς όσο και άλλοι/ες σύντροφοι/ισσες, έχουμε αρκετούς και σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε πως οι νυχτερινές αυτές επισκέψεις γίνονται από μπάτσους και όχι από φασίστες –ή για να το θέσουμε ακριβέστερα: γίνονται από φασίστες που “τυχαίνει” να έχουν και την ιδιότητα του μπάτσου. Φυσικά, είμαστε οι τελευταίοι στον πλανήτη που θα μας εξέπληττε το γεγονός ότι μπάτσοι επιδίδονται σε δραστηριότητες του “κοινού ποινικού κώδικα” που θυμίζουν συμμοριτοπόλεμο".

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Ελευθεριακής Πρωτοβουλίας, σκοπεύουν να δημοσιοποιούν κινήσεις σαν κι αυτές που έχουν γίνει και στο παρελθό "γιατί κρίνουμε σκόπιμο να συμβάλουμε και εμείς στην προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα από πολλούς/ες συντρόφους/ισσες σε όλη την Ελλάδα, τέτοια περιστατικά πλέον να καταγγέλλονται δημόσια, ώστε να διαφεύγουν από τα στενά όρια του κινηματικού κόσμου που τα θεωρεί πάνω-κάτω δεδομένα και γνωστά".

Η ανακοίνωση καταλήγει με μια προειδοποίηση στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία αναφέρει: "Θα θέλαμε να αδράξουμε την ευκαιρία και να πούμε σ’ αυτή την μπατσο-φασιστοσυμμορία ότι τα σκοτάδια των στενών μπορεί κάποια φορά να κρύβουν και άλλες εκπλήξεις. Μένει απλώς να το πάρουμε απόφαση. Αν όχι για κανέναν άλλον σοβαρότερο λόγο, έστω, μόνο και μόνο για το γέλιο που θα πέσει όταν ακουστεί το πανικόβλητο: “Ε! Μη βαράτε ρε!! Ρε μη βαράτε!!! Είμαι ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ!!!!!!".

Keywords
Τυχαία Θέματα