Καιρός: Πλημμύρες στην Ηλεία – Εκκενώθηκε σχολείο και παιδικός σταθμός, απεγκλώβισαν μαθητές με τρακτέρ

14:58 26/11/2021 - Πηγή: NewsIt

Σημαντικά προβλήματα έχουν σημειωθεί σε μεγάλο τμήμα της δυτικής Ελλάδας εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει εδώ και λίγες ώρες τη χώρα. Ισχυροί άνεμοι και βροχοπτώσεις έχουν σημειωθεί στην Κέρκυρα, στην Ζάκυνθο, ενώ στην Ναύπακτο σημειώθηκε κατολίσθηση κοντά στο αστυνομικό τμήμα. Πλημμύρες σημειώθηκαν στην Ηλεία.

Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή τα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές της Ηλείας και συγκεκριμένα στους δήμους

Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας, όπου μεγάλες εκτάσεις έχουν πλημμυρίσει.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει περισσότερες από 10 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων. Επίσης εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, ένας παιδικός σταθμός και ένα νηπιαγωγείο στη Βάρδα.

Ακόμη, λόγω της βροχόπτωσης έκλεισε η εθνική οδός Πατρών-Πύργου, στο ύψος του Κουρτεσίου (ανάμεσα στη Βάρδα και στα Λεχαινά), λόγω του όγκου των υδάτων που υπήρχαν στο οδόστρωμα.

Λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι και με τη βοήθεια των μηχανημάτων η κυκλοφορία άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τρακτέρ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν τους μαθητές από το δημοτικό σχολείο του Βαρθολομιού. 

Σημαντικά προβλήματα εντοπίζονται και στην Αχαΐα, καθώς η σφοδρή βροχόπτωση προκάλεσε πλημμύρες σε καλλιέργειες και δρόμους. 

Στο μεταξύ, στην Ναύπακτο, εξ αιτίας της κατολίσθησης που σημειώθηκε πίσω από το κτίριο όπου στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα, προκλήθηκαν ζημιές σε δύο υπηρεσιακά οχήματα.

Ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο

Μεγάλες ζημιές σε ξενοδοχειακές μονάδες άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που έπληξε νωρίς το πρωί της Πέμπτης το Καλαμάκι Ζακύνθου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ξηλώθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, πέργκολες, πλημμύρισαν δρόμοι και κτήρια. 

Ισχυροί άνεμοι στην Κέρκυρα

Παράλληλα, προβλήματα σημειώθηκαν τα ξημερώματα στην Κέρκυρα καθώς οι άνεμοι που έπνεαν στο νησί ήταν της τάξεως 7 με 8 μποφόρ, ενώ σημειώθηκαν σποραδικές καταιγίδες.

To άρθρο Καιρός: Πλημμύρες στην Ηλεία – Εκκενώθηκε σχολείο και παιδικός σταθμός, απεγκλώβισαν μαθητές με τρακτέρ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα