Η «συγγνώμη» του CEO της Singapore Airlines για την «τραυματική πτήση» με τις αναταράξεις

07:08 22/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Ο CEO της Singapore Airlines Goh Choon Phong, σε δήλωση που έκανε μέσω βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα (22.05.2024) στα social media, ζήτησε συγγνώμη για την τρομακτική πτήση με τις ισχυρές αναταράξεις, με αποτέλεσμα ένας 73χρονος να χάσει τη ζωή του και άλλοι επτά να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Το αεροσκάφος της Singapore Airlines

έκανε χθες αναγκαστική προσγείωση στην Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης όταν έπεσε σε κενό αέρος ενώ βρισκόταν εντός του ταϊλανδέζικου εναέριου χώρου και στη συνέχεια αντιμετώπισε ισχυρές αναταράξεις.

Ο Goh Choon Phong δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία «λυπάται πολύ για την τραυματική εμπειρία» όσων επέβαιναν στην πτήση SQ321 από το Λονδίνο στη Σιγκαπούρη.

Το αεροπλάνο, στο οποίο επέβαιναν 211 επιβάτες και 18 μέλη του πληρώματος, έπεσε σε έντονες αναταράξεις πάνω από τον Ινδικό Ωκεανό και έπεσε πάνω από 6.000 πόδια (1800 μέτρα) μέσα σε τρία λεπτά.

Στη δήλωσή του ο Goh δήλωσε ότι η αεροπορική εταιρεία «συνεργάζεται πλήρως με τις αρμόδιες αρχές για τις έρευνες».

Εξέφρασε επίσης τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του θύματος, προσθέτοντας ότι θα «παράσχουν κάθε δυνατή βοήθεια» στους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος.

Ο Goh πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο είχε συμπληρώσει 10 ώρες ταξιδιού και πετούσε πάνω από τη λεκάνη Irrawaddy σε ύψος 37.000 ποδών όταν αντιμετώπισε τις αναταράξεις.

Ο 73χρονος Βρετανός, ο Geoff Kitchen, πέθανε από υποψία καρδιακής προσβολής κατά τη διάρκεια της πτήσης της Singapore Airlines, ενώ αρκετοί άλλοι παραμένουν σε κρίσιμη κατάσταση.

Ο Άντριου Ντέιβις, ένας Βρετανός που επέβαινε στο Boeing 777-300ER, δήλωσε στο Radio 5 του BBC ότι το αεροπλάνο «έπεσε ξαφνικά…», προσθέτοντας ότι θυμάται να βλέπει μια γυναίκα έχοντας μια «τρομερή πληγή στο κεφάλι της», ενώ ένας άλλος «ούρλιαζε από αγωνία».

Ένας άλλος επιβάτης δήλωσε ότι όσοι δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας «εκτοξεύτηκαν αμέσως στο ταβάνι».

«Είδα ανθρώπους από την άλλη πλευρά του διαδρόμου να πηγαίνουν εντελώς οριζόντια, να χτυπούν στο ταβάνι και να προσγειώνονται ξανά κάτω σε πραγματικά άβολες θέσεις. Άνθρωποι έπαθαν τεράστιες πληγές στο κεφάλι διασείσεις», δήλωσε ο Dzafran Azmir στο Reuters.

Ο πρωθυπουργός της Σιγκαπούρης Λόρενς Γουόνγκ έστειλε τα «βαθύτατα συλλυπητήριά» του στην οικογένεια και τους οικείους του νεκρού, προσθέτοντας ότι η Σιγκαπούρη «συνεργάζεται στενά με τις αρχές της Ταϊλάνδης».

Τα ατυχήματα στα οποία εμπλέκεται η Singapore Airlines είναι σπάνια, με τον αερομεταφορέα να κατατάσσεται σταθερά μεταξύ των ασφαλέστερων στον κόσμο.

Το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα συνέβη το 2000, όταν ένα Boeing 747 συνετρίβη ενώ επιχειρούσε να απογειωθεί από λάθος διάδρομο σε αεροδρόμιο της Ταϊβάν.

Περίπου 83 άτομα από τα 179 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος σκοτώθηκαν.

To άρθρο Η «συγγνώμη» του CEO της Singapore Airlines για την «τραυματική πτήση» με τις αναταράξεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
CEO,Singapore Airlines