Τα επιτεύγματα σε οικονομία και καθημερινότητα βάζει μπροστά ο Μητσοτάκης μέχρι τη μάχη της Βουλής για την ακρίβεια

06:10 22/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Με «όπλο» τα πεπραγμένα της κυβέρνησης για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών οι περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη, στην τελευταία στροφή προς τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Έμφαση στα θέματα της καθημερινότητας δίνει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις περιοδείες του, στην τελική ευθεία για τις Ευρωεκλογές.

Ανάλογα την περιοχή που επισκέπτεται, στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα αναδεικνύει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης

σε ζητήματα που αφορούν τις τοπικές κοινωνίες αλλά και τα όσα προγραμματίζει για τη βελτίωση τους.

«Άνοιγμα» στον αγροτικό κόσμο

Χθες, κατά την περιοδεία του στη Δυτική Μακεδονία, ο Πρωθυπουργός εστίασε στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου… Στη διεκδίκηση περισσότερων ευρωπαϊκών πόρων από την κυβέρνηση αλλά και στις αλλαγές που προωθούνται στην Ευρώπη όσον αφορά στην Κοινή Αγροτική Πολιτική, με ζητούμενο η πράσινη μετάβαση να γίνει πιο ομαλά.

«Στα αγροτικά είμαστε σε μια φάση όπου συζητάμε τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική και γνωρίζετε και γνωρίζουμε ότι η πράσινη μετάβαση στον πρωτογενή τομέα δεν είναι μια εύκολη, δεν είναι μια απλή υπόθεση. Είναι μια υπόθεση η οποία χρειάζεται και χρόνο και υποστήριξη. Ποιοι θα είναι αυτοί οι οποίοι θα διαπραγματευτούν τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική την επόμενη μέρα και θα δώσουν στους αγρότες μας, στους κτηνοτρόφους μας τη δυνατότητα να μπορούν να κάνουν αυτή τη μετάβαση με έναν τρόπο, όμως, που δεν θα θίγει τα εισοδήματά τους» δήλωσε ο Πρωθυπουργός από την Κοζάνη.

«Να το σκεφτούμε και αυτό όταν θα πάμε να ψηφίσουμε στις 9 Ιουνίου», πρόσθεσε με έμφαση.

Δεσμεύσεις για τη μείωση του κόστους παραγωγής

Αντίστοιχα και στο Βελβεντό, ανέδειξε τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να στηρίξει τα συνεταιριστικά και συνεταιρικά σχήματα ενώ απαντώντας στα μέλη αγροτικών συνεταιρισμών που έθεσαν το θέμα της μείωση του κόστους παραγωγής, ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καταβάλλει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.

«Εμείς κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε με το κόστος παραγωγής, έχουμε κάθε λόγο γιατί θέλουμε οι αγρότες και κτηνοτρόφοι μας να είναι ανταγωνιστικοί. Κάναμε μία αρκετά γενναία κίνηση με τη ΔΕΗ, με δική μου προσωπική παρέμβαση, για να μπορούμε να δώσουμε μακροχρόνια καλές τιμές στο ρεύμα», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας παράλληλα αναφορά στις αποζημιώσεις προς αγρότες και κτηνοτρόφους για τις ζημιές που υπέστησαν από φυσικές καταστροφές.

«Και τώρα, βέβαια, μεγάλη πρόκληση είναι ο καινούργιος Κανονισμός του ΕΛΓΑ, για να είμαστε πια πιο προσαρμοσμένοι και να δώσουμε όμως και μια πραγματική αίσθηση ότι η ασφάλιση είναι μια ανταποδοτική συνεισφορά και ότι ό,τι πληρώνεις πρέπει να μπορείς και να το παίρνεις. Και να περάσουμε και ένα μέρος της ευθύνης και λίγο περισσότερο και στον ίδιο τον παραγωγό», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα από τα Σέρβια της Κοζάνης ο Κ. Μητσοτάκης ανέδειξε την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων για την προμήθεια όλων των σχολείων με ψηφιακούς διαδραστικούς πίνακες, όπως και την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό του νοσοκομείου της Κοζάνης με πόρους επίσης από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Μάχη» την Παρασκευή στη Βουλή για την ακρίβεια

Ψηλά στην ατζέντα των επαφών του Πρωθυπουργού με τους πολίτες, είναι το θέμα της ακρίβειας, το οποίο θα είναι και το αντικείμενο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης στη Βουλή την Παρασκευή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για το νούμερο ένα θέμα που θα κρίνει τις επιλογές των ψηφοφόρων, όπως αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις, και εκτός από τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης σε σχέση με τους ελέγχους και τα πρόστιμα σε όσους αισχροκερδούν, τις μειώσεις φόρων, τις αυξήσεις μισθών και συντάξεων – ως αντίβαρο απέναντι στην ακρίβεια – ο Κ. Μητσοτάκης αναμένεται να κάνει ειδική μνεία στην επιστολή που έστειλε στην Πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την αντιμετώπιση του φαινομένου πολλές πολυεθνικές εταιρείες να παίζουν «παιχνίδια» και να τιμολογούν τελείως διαφορετικά τα ίδια προϊόντα σε διαφορετικές χώρες.

Η αποτίμηση της περιοδείας στο Βορρά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες ολοκλήρωσε την περιοδεία του στον Βορρά και επόμενοι σταθμοί, εκτός Αττικής, θα είναι η Άρτα και τα Γιάννενα, το Σάββατο.

Συνεργάτες του Πρωθυπουργού τονίζουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης στην περιοδεία του στη Βόρεια Ελλάδα τις προηγούμενες ημέρες εισέπραξε κλίμα συσπείρωσης της Ν.Δ.

Η εκτίμηση στην Πειραιώς είναι ότι οι πολίτες αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι οι Ευρωεκλογές τους αφορούν άμεσα, δεδομένου, όπως επισημαίνουν συνεργάτες του Κ. Μητσοτάκη, ότι «τα χρήματα που αποφασίζει η Ευρώπη επηρεάζουν τελικά τις ζωές τους» και ότι… «το αποτύπωμα της Ευρώπης το βλέπουν παντού, σε έργα, παρεμβάσεις και μεταρρυθμίσεις».

«Απέναντι στη Ν.Δ. ουσιαστική εναλλακτική πολιτική πρόταση δεν υπάρχει: Από τα δεξιά της Ν.Δ, ένας φτηνός και απίστευτα λαϊκίστικος δήθεν πατριωτισμός διάφορων πολεμοχαρών τουρκοφάγων. Και από την άλλη πλευρά, ένας άμορφος λαϊκισμός που συνδυάζει το lifestyle με απίστευτα πρόχειρες και ακοστολόγητες προτάσεις» δηλώνει η Πειραιώς, με σύσσωμο τον κομματικό μηχανισμό να έχει κινητοποιηθεί για τη «μάχη» της 9ης Ιουνίου.

To άρθρο Τα επιτεύγματα σε οικονομία και καθημερινότητα βάζει μπροστά ο Μητσοτάκης μέχρι τη μάχη της Βουλής για την ακρίβεια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητσοτάκης, Βουλής,mitsotakis, voulis