Ένας θάνατος και εννέα νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

07:51 1/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Εννέα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (τον κορονοϊό) καταγράφηκαν έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (30.04.2020) στη Νότια Κορέα. Συνολικά τα κρούσματα στη χώρα έχουν φτάσει τα 10.774.

Ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων στη Νότια Κορέα παραμένει περίπου στα 10 για 13 εδώ και πολλές μέρες.

Click4more Νέο 24ωρο χωρίς θάνατο στην Κίνα – 12 τα νέα κρούσματα

Από τα κρούσματα, τα οκτώ εντοπίστηκαν

μεταξύ ταξιδιωτών που έφθασαν στη Νότια Κορέα από το εξωτερικό, με το σύνολο των περιπτώσεων του είδους αυτού να φθάνει πλέον τις 1.073. Το ένατο ήταν κρούσμα μετάδοσης στην κοινότητα. Χθες, δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης, για πρώτη φορά έπειτα από 75 ημέρες.

Επιβεβαιώθηκε ένας νέος θάνατος στη Νότια Κορέα, με το σύνολο των θυμάτων της COVID-19 να ανέρχεται σε 248. Ο δείκτης θνητότητας της πανδημίας του κορονοϊού στη Νότια Κορέα, σύμφωνα με τα δεδομένα των Κορεατικών Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), ανέρχεται στο 2,30%.

Άλλοι 13 ασθενείς πήραν εξιτήρια από νοσοκομεία όπου παρακολουθούνταν σε καραντίνα, αφού ανάρρωσαν πλήρως. Το σύνολο των ασθενών που έχουν ιαθεί ανέρχεται σε 9.072 (84,2%).

Από την 3η Ιανουαρίου, έχουν γίνει διαγνωστικές εξετάσεις σε συνολικά 623.000 ανθρώπους στη Νότια Κορέα.

Ο κορονοϊός «γονατίζει» την οικονομία της Νότιας Κορέας

Ενώ η Σεούλ έχει ουσιαστικά θέσει υπό έλεγχο την επιδημική κρίση, ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορονοϊού στην οικονομία ανησυχεί πλέον ολοένα εντονότερα τη Σεούλ. Οι εξαγωγές της Νότιας Κορέας μειώθηκαν 24,3% σε ετήσια βάση τον Απρίλιο, δείχνουν δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου, γεγονός που προδιαγράφεται άσχημες προοπτικές για την παγκόσμια οικονομία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συρρίκνωση από τον Μάιο του 2009, όταν η παγκόσμια οικονομία βίωνε τις συνέπειες της παγκόσμιες χρηματοοικονομικής κρίσης.

Η Νότια Κορέα, η οικονομία της οποίας είναι η τέταρτη μεγαλύτερη της Ασίας, θεωρείται ένας από τους δείκτες για την πορεία του παγκόσμιου εμπορίου. Είναι μια από τις πρώτες μεγάλες εξαγωγικές οικονομίες όπου η κυβέρνηση ανακοίνωσε στοιχεία για τον Απρίλιο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Ένας θάνατος και εννέα νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα