Νέο 24ωρο χωρίς θάνατο στην Κίνα – 12 τα νέα κρούσματα

07:42 1/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Δώδεκα νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε η Κίνα για το τελευταίο 24ωρο. Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι αυξημένος, αφού χθες ήταν μόλις τέσσερα.

Τα έξι από τα νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό στην Κίνα ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν εντοπίζονται ταξιδιώτες από το εξωτερικό μολυσμένοι.

Από τα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης, τα πέντε εντοπίστηκαν στη βορειοανατολική επαρχία Χεϊλονγκτζιάνγκ, που συνορεύει

με τη Ρωσία, και το έκτο στην Εσωτερική Μογγολία. Μία ημέρα νωρίτερα, δεν είχε καταγραφεί κανένα κρούσμα εντόπιας μετάδοσης.

Click4more Τρίτο 24ωρο με περισσότερους από 2.000 νεκρούς στις ΗΠΑ

Το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί αυξήθηκε σε 82.874 στην ηπειρωτική Κίνα, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας. Δεν καταγράφηκε κανένας νέος θάνατος ασθενούς, με τον επίσημο απολογισμό των θυμάτων της COVID-19 να παραμένει αμετάβλητος στα 4.633.

Άλλοι 32 ασθενείς έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία αφού αποθεραπεύθηκαν, ενώ ο αριθμός εκείνων που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση μειώθηκε κατά 3 στους 38, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Συνολικά, έχουν αναρρώσει 77.642 ασθενείς, ενώ 599 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

Εντοπίστηκαν 25 νέες περιπτώσεις ασυμπτωματικών φορέων του SARS-CoV-2, από 33 την προηγουμένη, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

To άρθρο Νέο 24ωρο χωρίς θάνατο στην Κίνα – 12 τα νέα κρούσματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα