Ελλάδα – Καζακστάν 18-2: Άνετη νίκη για την εθνική πόλο των ανδρών πριν τον αγώνα με τις ΗΠΑ

12:44 19/7/2023 - Πηγή: NewsIt

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Εθνική πόλο των ανδρών έκανε μια “προπόνηση” κόντρα στο Καζακστάν, επικρατώντας με το ευρύ 18-2, στο δεύτερο ματς της στο παγκόσμιο υγρού στίβου που γίνεται στη Φουκουόκα. Στον προσεχή αγώνα με τις ΗΠΑ θα παιχτεί η πρωτιά στον όμιλο.

Εύκολο έργο είχε η εθνική πόλο των ανδρών απέναντι στο Καζακστάν, στο δεύτερο παιχνίδι της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα συνέτριψε 18-2 την ασιατική ομάδα, έκανε το 2/2 και πλέον περιμένει το κρίσιμο ματς της Παρασκευής

(21/7, 07:30) με τις ΗΠΑ, που θα κρίνει την πρώτη θέση του Γ΄ ομίλου και την απευθείας πρόκριση στα προημιτελικά.

Ο Θοδωρής Βλάχος προφύλαξε τον αρχηγό Γιάννη Φουντούλη και τον βασικό αμυντικό Δημήτρη Σκουμπάκη, αλλά αυτό δεν επηρέασε σε καμία περίπτωση την εξέλιξη του παιχνιδιού, που ήταν η αναμενόμενη. Η ελληνική ομάδα επέβαλε από την αρχή την ανωτερότητά της, αξιοποιώντας τους φουνταριστούς και βγαίνοντας σε γρήγορες επιθέσεις, ενώ η άμυνα της ήταν απολύτως αποτελεσματική (με εξαίρεση ένα «εύκολο» γκολ από τα 2μ. στην αρχή, που θα πρέπει να δυσαρέστησε πολύ τον ομοσπονδιακό προπονητή).

Η εθνική έφτασε στο 9-1 ήδη στα μέσα της δεύτερης περιόδου, αλλά στη συνέχεια οι διεθνείς χαλάρωσαν, έκαναν κάποια «φτηνά» λάθη και είχαν μερικές επιπόλαιες επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα το σκορ να μείνει σε -σχετικά- αξιοπρεπή για το Καζακστάν επίπεδα.

Γιώργος Δερβίσης και Νίκος Γκίλλας, που είχαν μείνει εκτός 13άδας στην πρεμιέρα με την Αυστραλία, έκαναν το ντεμπούτο τους στη φετινή διοργάνωση, όπως και ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος, ο οποίος πήρε θέση κάτω από τα δοκάρια στο β΄ ημίχρονο, αντί του Ζερδεβά.

Τα οκτάλεπτα: 6-1, 5-0, 4-1, 3-0

Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Κάκαρης (φουνταριστός), 2-0 Κάκαρης (π.π.), 2-1 Ρουντάι (φουνταριστός), 3-1 Νικολαϊδης (φουνταριστός), 4-1 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 5-1 Γκίλλας (κόντρα), 6-1 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 7-1 Γενηδουνιάς (πέναλτι), 8-1 Γκιουβέτσης (πέναλτι), 9-1 Γκιουβέτσης (περιφέρεια), 10-1 Γκίλλας (κόντρα), 11-1 Αργυρόπουλος (περιφέρεια), 12-1 Χαλυβόπουλος (πέναλτι), 13-1 Νικολαϊδης (φουνταριστός), 14-1 Νικολαϊδης (φουνταριστός), 15-1 Παπαναστασίου (κόντρα), 15-2 Αχμέτοφ (πέναλτι), 16-2 Κάκαρης (φουνταριστός), 17-2 Καλογερόπουλος (κόντρα), 18-2 Καλογερόπουλος (περιφέρεια).

Η εθνική είχε 1/4 με παίκτη παραπάνω, 3/3 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια, 5 από θέση φουνταριστού και 4 στην κόντρα.

Το Καζακστάν είχε 0/7 με παίκτη παραπάνω, 1/1 πέναλτι και 1 γκολ από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν ο Τσόι (4΄33΄΄ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου) και ο Δερβίσης (5΄29΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα).

Οι συνθέσεις:

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Χαλυβόπουλος 1, Γκιουβέτσης 2, Γκίλλας 2, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαϊδης 3, Καλογερόπουλος 2, Τζωρτζάτος

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ (Νεμπόισα Ομπράντοβιτς): Μπαλφανμπάγεφ, Τσόι, Κάνις, Μάρκοβιτς, Αρτιουχ, Μπελούσοφ, Σακένοφ, Βουκσάνοβιτς, Αχμέτοφ 1, Ρουντάι 1, Λαμάγεφ, Σονζιγκίτοφ, Ματόλινετς

To άρθρο Ελλάδα – Καζακστάν 18-2: Άνετη νίκη για την εθνική πόλο των ανδρών πριν τον αγώνα με τις ΗΠΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα