Δεύτερη εφιαλτική νύχτα στο Ισραήλ - Συνεχείς οι βομβαρδισμοί της Χαμάς - Σοκαριστικές εικόνες από τη φρίκη του πολέμου

23:31 8/10/2023 - Πηγή: NewsIt

Δεύτερη εφιαλτική νύχτα στο Ισραήλ, με την παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση Χαμάς να συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, μετά την πρώτη επίθεση που εξαπέλυσε το πρωί του Σαββάτου (07.10.2023), και τις ισραηλινές δυνάμεις να απαντούν… Οι νεκροί Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι ξεπερνούν τους 1.000, ενώ χιλιάδες είναι οι τραυματίες. 

Το απόγευμα της Κυριακής (08.10.2023), το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ έλαβε την επίσημη απόφαση για κήρυξη πολέμου, που ελήφθη σύμφωνα με το άρθρο 40 του βασικού νόμου της χώρας. 

Αργά το βράδυ της Κυριακής (08.10.2023), η Jerusalem

Post μετέδωσε ότι η επίλεκτη μονάδα Shayetet 13 του Ισραηλινού Στρατού συνέλαβε τον αναπληρωτή διοικητή της Χαμάς, Μοχάμεντ Αμπού Αλί.

 

غزة حمراء غزة تقصف غزة تنزف #GazaUnderAttack #طوفان_الأقصى #غزة_تحت_القصف #Gaza pic.twitter.com/RwLIUQxHud

— انجلينا جولي (@anggelinaajolie) October 8, 2023

 

غزة تتعرض الآن لقصف شديد جداً، لا تنسوها من صالح دعائكم !! pic.twitter.com/yTptG6FoRM

— جهاد حلس، غزة (@Jhkhelles) October 8, 2023

 

Gaza right now !

This is not Diwali fireworks. This is Israel’s response to Hamas.#Israel #Hamas #Gaza #HamasTerrorists #OperationIronSwords #IsraelPalestineWar #IsraelUnderAttack #GazaUnderAttack #Palestine#IStandWithIsrael भारत इजराइल #HamasTerrorists pic.twitter.com/h5r69XvZaP

— ..Rai ji..(@Vinod_r108) October 8, 2023

«Εχθρικές δυνάμεις εξακολουθούν να βρίσκονται στο έδαφος» του Ισραήλ και «ενισχύουμε τις δυνάμεις μας, ειδικά κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, καθαρίζοντας την περιοχή», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, υποσχόμενος ότι οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα καταδιώξουν «τρομοκράτες όπου κι αν βρίσκονται».

Σύμφωνα με ΜΜΕ της χώρας, οι Ισραηλινοί νεκροί ξεπερνούν τους 700 ενώ οι τραυματίες έχουν φτάσει τους 2.150, εκ των οποίων οι 300 σε κρίσιμη κατάσταση. Επιπλέον, 300 άνθρωποι αγνοούνται. 

Ένας 20χρονος Βρετανός που υπηρετούσε στον ισραηλινό στρατό σκοτώθηκε και ένας 26χρονος Βρετανός αγνοείται. Δύο Ουκρανές κάτοικοι Ισραήλ σκοτώθηκαν. Ένας 26χρονος Γαλλοϊσραηλινός και δύο Μεξικανοί, πιθανόν να βρίσκονται μεταξύ των αιχμαλώτων της Χαμάς. Νεκρές είναι η -γερμανικής υπηκοότητας- Σάνι Λοκ, καθώς επίσης μία Γαλλίδα και 10 Νεπαλέζοι.

Ενισχύονται οι αμερικανικές δυνάμεις στη Μέση Ανατολή

Όπως ανακοίνωσε ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Λόιντ Όστιν, οι ξεκινούν να στέλνουν επιπλέον πυρομαχικά στο Ισραήλ, προσθέτοντας ότι ο αμερικανικός στρατός βρίσκεται σε διαδικασία ενίσχυσης της στρατιωτικής του παρουσίας στη Μέση Ανατολή.

Το πρώτο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας «θα φτάσει μέσα τις επόμενες ημέρες». Επίσης, ανέφερε ότι μια ομάδα κρούσης αεροπλανοφόρου μετακινείται στη θαλάσσια περιοχή πιο κοντά στο Ισραήλ, και αυτή η ομάδα περιλαμβάνει το αεροπλανοφόρο Ford και πλοία που το υποστηρίζουν. Το Πεντάγωνο θα προσθέσει επίσης μαχητικά αεροσκάφη στην περιοχή.

Σοκαριστικές εικόνες από τη φρίκη του πολέμου στο Ισραήλ

Οι εικόνες από τη φρίκη του πολέμου, που κάνουν τον γύρο των social media, σοκάρουν. Χαρακτηριστικό είναι το αισχρό βίντεο που δείχνει μαχητές της Χαμάς να έχουν αιχμαλωτίσει μικρά παιδιά σε κλουβιά με κότες και να γελούν, την ώρα που εκείνα κλαίνε από τον φόβο τους!

เด็กเล็กๆ ในอิสราเอลถูกกลุ่มฮามาสลักพาตัวและเลี้ยงไว้ในกรง !!! #อิสราเอล #Israel #Gaza #GazaUnderAttack pic.twitter.com/HzqD7YO0gb

— Roselynn M (@Roselynn_Noey) October 8, 2023

Άλλο βίντεο δείχνει μια οικογένεια που κρατείται αιχμάλωτη από μαχητές της Χαμάς, οι οποίοι εκτέλεσαν μπροστά στα μάτια τους ένα από τα τρία παιδιά τους, ένα κορίτσι.

Ένα Ισραηλινό παιδάκι εκτελείται μπροστά στους γονείς και τα αδέλφια του, που κρατούνται όμηροι από τη Χαμάς. Ας δει ο κόσμος επιτέλους τί συμβαίνει.. #IStandWithIsrael #IsraelUnderAttack https://t.co/ktIh1DXJ3K

Israel in Greece (@IsraelinGreece) October 8, 2023

 

To άρθρο Δεύτερη εφιαλτική νύχτα στο Ισραήλ - Συνεχείς οι βομβαρδισμοί της Χαμάς - Σοκαριστικές εικόνες από τη φρίκη του πολέμου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δεύτερη, Ισραήλ - Συνεχείς, Χαμάς - Σοκαριστικές,defteri, israil - synecheis, chamas - sokaristikes