Μπουτάρης: Γυρίζει σελίδα η ιστορική οινοποιία – Πράσινο «φως» για εξυγίανση στους νέους μετόχους

13:32 24/8/2022 - Πηγή: NewsIt

Σε νέα τροχιά ανάπτυξης ετοιμάζεται να εισέλθει η Μπουτάρης Οινοποιητική, μετά την επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης από το Πρωτοδικείο Βέροιας. Η απόφαση είναι καθοριστική για το μέλλον της ιστορικής οινοποιίας  Οι νέοι μέτοχοι – Premia Properties εταιρεία ανάπτυξης και διαχείρισης ακινήτων, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών

και η Sterner Stenhus, συμφερόντων του βασικού μετόχου της Premia Properties, Ηλία Γεωργιάδη – έχουν ήδη χαράξει το σχέδιο εξυγίανσης που προβλέπει διπλή αξιοποίηση, της οινοποιητικής δραστηριότητας από τη μία και των ακινήτων της Μπουτάρης από την άλλη.  

Το πρώτο βήμα για την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης θα γίνει με τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών.  Όπως έχει γνωστοποιηθεί, τα ληξιπρόθεσμα χρέη που ρυθμίζονται με «κούρεμα» ανέρχονται σε 74 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 35 εκατ. είναι προς τράπεζες και τα υπόλοιπα προς τους προμηθευτές.

Η εξυγίανση της Μπουτάρης αποτελεί ένα ακόμη στοίχημα του Ελληνοσουηδού επιχειρηματία Ηλία Γεωργιάδη και του αδελφού του Θωμά Γεωργιάδη.  Έχοντας αναπτύξει πλούσια επιχειρηματική δράση στον κατασκευαστικό τομέα της Σουηδίας ο Ηλίας Γεωργιάδης από το 2018 που ξεκίνησε την επαγγελματική ενασχόληση στην πατρίδα, προσβλέπει στην ενδυνάμωση της παρουσίας του στην ελληνική αγορά, τόσο μέσω του real estate, τομέα που εξειδικεύεται, όσο και μέσω της οινοποιίας, όπως απέδειξε με την επιλογή του να επενδύσει στην Μπουτάρης.

Κρασί κι ακίνητα

Όσον αφορά το σχέδιο εξυγίανσης, η Sterner Stenhus, μέσω της νεοσύστατης εταιρείας SSG Ελληνικά Οινοποιεία Μονοπρόσωπη ΑΕ με αντικείμενο την παραγωγή κρασιού, θα εστιάσει στην οινοποιητική δραστηριότητα, με τελικό σκοπό την ανάδειξη των ποιοτικών κρασιών και την επαναφορά της Μπουτάρης στην θέση που της αξίζει.

Από την άλλη πλευρά, η Premia Properties θα αναλάβει να αξιοποιήσει τα ακίνητα της εταιρείας, η οποία διαθέτει ένα αξιόλογο χαρτοφυλάκιο με 600 στρέμματα αμπελώνων ανά την Ελλάδα, όπως Νάουσα, Μαντινεία, Σαντορίνη, Κρήτη, Νεμέα Γουμένισσα κι αλλού.  Επιπλέον, σχέδια έχουν χαραχθεί για την αξιοποίηση των γραφείων που επίσης περιλαμβάνει το χαρτοφυλάκιο της Μπουτάρης σε Πικέρμι, Θεσσαλονίκη κι αλλού, καθώς και για τις βιομηχανικές εγκαταστάσεις – οινοποιεία.  Στα σχέδια περιλαμβάνεται και η διπλή αξιοποίηση των οινοποιητικών εγκαταστάσεων, προβλέποντας παράλληλα με την παραγωγή και κρασιού και την μετατροπή τους σε χώρους τουριστικού ενδιαφέροντος, αξιοποιώντας την νεότερη τάση για αγροτουρισμό.  

To άρθρο Μπουτάρης: Γυρίζει σελίδα η ιστορική οινοποιία  – Πράσινο «φως» για εξυγίανση στους νέους μετόχους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα