Μπόμπι Τσάρλτον: Ο σερ του αγγλικού ποδοσφαίρου διαγνώστηκε με άνοια

17:23 1/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο σερ Μπόμπι Τσάρλτον, θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Αγγλίας το 1966 χτυπήθηκε από άνοια. Την είδηση επιβεβαίωσε η σύζυγος 83χρονου βετεράνου άσου, Lady Norma.

Τα άσχημα νέα για την υγεία του σερ Μπόμπι Τσάρλτον έγιναν γνωστά μέσω της συζύγου του στην The Telegraph σήμερα, Κυριακή

(01.11.2020). Ο 83χρονος Μπόμπι Τσάρλτον γίνεται ο πέμπτος παίκτης της Εθνικής Αγγλίας του ’66 που έχει διαγνωστεί με την νευρολογική ασθένεια της άνοιας.

Η διάγνωσή του έρχεται λίγες μόνο ημέρες μετά τον θάνατο του πρώην συμπαίκτη του, Nobby Stiles, και τρεις μήνες μετά το θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του, Τζάκι Τσάρλτον, σε ηλικία 85 ετών.

Και οι δύο Τσάρλτον είχαν διαγνωστεί με άνοια τα τελευταία χρόνια.

Για το σύνολο της καριέρας του με την Εθνική Αγγλίας, ο Μπόμπι Τσάρλτον έχει ανακηρυχθεί ιππότης το 1994.

Sir Bobby Charlton, Manchester United legend and England World Cup winner has been diagnosed with dementia https://t.co/AUsANMYE0d pic.twitter.com/knVjrBv85P

— AboutManchester (@AboutMcr) November 1, 2020

 

Η Lady Norma έλαβε την πρωτοβουλία να κοινοποιήσει, μέσω της The Telegraph, την ασθένεια του διάσημου συζύγου της, σερ Μπόμπι Τσάρλτον, ελπίζοντας ότι μπορεί να “βοηθηθούν άλλοι πάσχοντες”.

Ο σερ Μπόμπι Τσάρλτον δεν έχασε λεπτό από την πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Αγγλίας μέχρι τον νικηφόρο τελικό με σκορ 4 – 2 επί της τότε Δυτικής Γερμανίας και την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1966. Ο πρώην μέσος με τα “Τρία Λιοντάρια” (σ.σ. παρατσούκλι της Εθνικής Αγγλίας), κέρδισε, επίσης, τη Χρυσή Μπάλα (Ballon d’Or) την ίδια χρονιά. 

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στην ιστορία.

Ο σερ Μπόμπι Τσάρλτον σημείωσε 249 γκολ σε 758 παιχνίδια με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία οδήγησε στον πρώτο θρίαμβο του τότε Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, το 1968.

Να σημειωθεί ότι ο Μπόμπι Τσάρλτον ήταν ανάμεσα στους επιζήσαντες της αεροπορικής τραγωδίας του Μονάχου το 1958 όπου βρήκαν τραγικό θάνατο παίκτες της ομάδας των “Μπέμπηδων” και μετέπειτα “Κόκκινων Διαβόλων” του Μάντσεστερ.

Μέχρι το τέλος της περασμένης σεζόν, ο σερ Μπόμπι παρακολουθούσε συχνά – πυκνά τους αγώνες της αγαπημένης του Γιουνάιτεντ από τα επίσημα του “Θεάτρου των Ονείρων”, του Old Traford.

πηγή: dailymail.co.uk  

To άρθρο Μπόμπι Τσάρλτον: Ο σερ του αγγλικού ποδοσφαίρου διαγνώστηκε με άνοια δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα