Ερντογάν χωρίς… σωτηρία: Έρευνες και με Oruc Reis και με Barbaros και με Fatih

16:53 1/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Ό,τι έχει στη διάθεσή της η Τουρκία θα το στείλει στην ανατολική Μεσόγειο για να βρει κοιτάσματα. Αυτό είπε, ούτε λίγο ούτε πολύ, την Κυριακή (01.11.2020) ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ύστερα από λίγα 24ωρα… ηρεμίας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας δεν καταλαβαίνει από τίποτα. Ούτε από τη λεγόμενη «διπλωματία των σεισμών». Μπορεί μετά τα 6,7 Ρίχτερ που ταρακούνησαν τη Σάμο και σκότωσαν δυο παιδιά και προκάλεσαν 60 θανάτους και καταστροφή στη Σμύρνη θα έφεραν μερικές μέρες “ηρεμίας” στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται ότι δεν υπάρχει… σωτηρία.

Click4more Αντι-NAVTEX

της Ελλάδας μετά τη νέα παράνομη NAVTEX της Τουρκίας για το Oruc Reis

Την Κυριακή, λίγες ώρες αφού η Τουρκία εξέδωσε νέα παράνομη NAVTEX για τις έρευνες του Oruc Reis, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θυμήθηκε τον προκλητικό του λόγο. Και είπε πως όσα ερευνητικά έχει η χώρα του, στην ανατολική Μεσόγειο θα τα στείλει.

«Και με το Oruc Reis, και με το Barbaros και με το Fatih η Τουρκία θα συνεχίσει τις έρευνές της» διεμήνυσε ο Ερντογάν, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης. Και πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος: «Όταν θα ανακαλύψει κοιτάσματα, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά».

Click4more Τουρκία: Εξανεμίζονται οι ελπίδες για ζωή στα χαλάσματα – 60 οι νεκροί του φονικού σεισμού

Σύμφωνα δε με το κρατικό πρακτορείο Anadolu, το Oruc Reis θα κάνει σεισμικές μελέτες στην Ανατολική Μεσόγειο μαζί με δύο άλλα σκάφη, τα Αταμάν και Τζένγκις Χαν.

Όλα αυτά ενώ η νέα παράνομη τουρκική NAVTEX, που εκδόθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου (31.10.2020), για έρευνες του Oruc Reis νότια της Ρόδου, προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Αθήνας, που όχι μόνο έκανε διάβημα διαμαρτυρίας στην Άγκυρα αλλά εξέδωσε και αντι-NAVTEX.

To άρθρο Ερντογάν χωρίς… σωτηρία: Έρευνες και με Oruc Reis και με Barbaros και με Fatih δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα