Enterprise Greece: Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού

07:17 9/4/2020 - Πηγή: NewsIt

Μήνυμα για την κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία και τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Enterprise Greece για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έστειλε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Φιλιόπουλος.

«Καθώς ο κόσµος καλείται να αντιµετωπίσει την πανδηµία που εξαπλώνεται προξενώντας χιλιάδες θανάτους σε πολλές χώρες, η ελληνική κυβέρνηση κινήθηκε άµεσα για την αντιµετώπισή  της και ανακοίνωσε δραστικά µέτρα. Μέτρα αφενός για την προστασία της δηµόσιας υγείας που είναι και το πρωταρχικό της µέληµα και αφετέρου για την άµβλυνση των οικονοµικών

επιπτώσεων σε επιχειρήσεις και εργαζοµένους. Στην εθνική προσπάθεια συµµετέχει και η Enterprise Greece διασφαλίζοντας ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις ενηµερώνονται έγκαιρα για θέµατα που επηρεάζουν το διεθνές εµπόριο και για την κατάσταση που επικρατεί στις χώρες που εξάγουν.

Συγκεκριµένα, η Enterprise Greece εστιάζει στις εξής πρωτοβουλίες:

-Εκστρατεία ψηφιακής πληροφόρησης για την ενηµέρωση των επιχειρήσεων και των εξαγωγέων σχετικά µε τα διαθέσιµα µέτρα οικονοµικής στήριξης που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προκειµένου να µετριάσει τον οικονοµικό αντίκτυπο της πανδηµίας στην εθνική οικονοµία.

– Ενηµέρωση µέσω του site της σχετικά µε περιορισµούς που επιβάλλονται σε χώρες ενδιαφέροντος και ζήτηση/ ελλείψεις προϊόντων.

– Ενηµερωτική εκστρατεία “Support Greek Exports” µε σκοπό τη στήριξη των τοµέων / προϊόντων και υπηρεσιών που επηρεάζονται περισσότερο.

– Εργασία εξ αποστάσεως: συνεχίζουµε να λειτουργούµε κανονικά και να προσφέρουµε όλες τις υπηρεσίες µας για τη στήριξη των ελληνικών εµπορικών και επενδυτικών προσπαθειών. Ταυτόχρονα όµως, παίρνουµε και όλα τα απαραίτητα µέτρα για να προστατεύσουµε τη δηµόσια υγεία». 

Ξένες άμεσες επενδύσεις το 2020

Σύµφωνα µε τα τελευταία στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι (καθαρές) εισροές Ξένων Άµεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα για το µήνα Ιανουάριο 2020, ανήλθαν σε 303,1 εκατ. ευρώ, σε σχέση µε 281,5 εκατοµµύρια τον ίδιο µήνα του 2019, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 7,7%, χωρίς η ΤτΕ να αναφέρει κάποια συναλλαγή ως αξιοσηµείωτη.

Το έτος 2019 αποτελεί την τέταρτη συνεχόµενη χρονιά αύξησης των καθαρών ξένων άµεσων επενδύσεων στη χώρα µας, µετά την ετήσια αύξηση κατά 9,0% από το 2017 στο 2018, κατά 23,5% από το 2016 στο 2017 και κατά 118,5% από το 2015 στο 2016. Η επενδυτική δραστηριότητα στη χώρα κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, προέρχεται κατά κύριο λόγο από εταιρείες σηµαντικών αγορών, όπως της Ευρωπαϊκής Ένωσης, µε τη Γερµανία και τη Γαλλία να αποτελούν τις βασικές χώρες προέλευσης επενδυτικών κεφαλαίων. Η Κύπρος, καθώς και η Ελβετία, αποτελούν επίσης βασικές πηγές επενδυτικών κεφαλαίων, µε την πρώτη δεκάδα να συµπληρώνεται από την Κίνα (µε το Χονγκ Κονγκ), που έχει ενισχύσει σηµαντικά τη θέση της τα τελευταία χρόνια, την Ολλανδία, τον Καναδά, το Λουξεµβούργο, τις ΗΠΑ και την Ισπανία.

To άρθρο Enterprise Greece: Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα