Περιμένουν τουρίστες από τον Ιούλιο

00:43 9/4/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Συγκρατημένη αισιοδοξία υπάρχει στους ανθρώπους του τουρισμού στην Κρήτη, όσον αφορά στη φετινή τουριστική χρονιά, της μεγάλης κρίσης λόγω του νέου κορονοϊού. Οι ξενοδόχοι ελπίζουν ότι θα μπορέσουν να δεχθούν τον Ιούλιο τους πρώτους πελάτες και να μείνουν ανοιχτοί μέχρι το Νοέμβριο.

Η ελπίδα εστιάζεται στο γεγονός της μη ακύρωσης των κρατήσεων που έχουν γίνει, αλλά στη μεταχρονολογήση τους, και αυτό είναι για τους ξενοδόχους ένα ενθαρρυντικό μήνυμα.

«Ο κόσμος που έχει κλείσει για Κρήτη,

θέλει να έρθει. Δεν θέλει να σταματήσει να έρχεται, μόλις σταματήσει η πανδημία θα αρχίσει και πάλι να ταξιδεύει», δήλωσε στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης.

Εξάλλου, στους εν δυνάμει επισκέπτες δίνονται voucher προκειμένου να έρθουν κάποια άλλη στιγμή στην πατρίδα μας.

Η εισροή χρημάτων στις επιχειρήσεις του κ. Χαλκιαδάκη σταμάτησε από τις 28 Φεβρουαρίου, και οι ζημιές που καταγράφει μέχρι τώρα αγγίζουν τα 2,6 εκατομμύρια ευρώ.

Η ρευστότητα είναι το κύριο ζητούμενο για τον ίδιο και τους συναδέλφους του, ούτως ώστε να επιτευχθεί ο πρώτος μεγάλος στόχος, που είναι το άνοιγμα της σεζόν στις αρχές του Ιούλη.

Ο πρόεδρος των ξενοδόχων εξέφρασε την ελπίδα του, «η κυβέρνηση να στηρίξει τον κλάδο μας, ο οποίος τα προηγούμενα δέκα χρόνια στήριξε την ελληνική οικονομία. Έχουμε πληγεί οικονομικά και τα βάρη που καλούμαστε να σηκώσουμε είναι τεράστια. Πρέπει όμως να ανταπεξέλθουμε».

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά μας είναι ότι η χώρα μας έχει πολύ λίγα κρούσματα. Όλος ο κόσμος βλέπει τι γίνεται στην Ελλάδα. Και πολλοί άνθρωποι από το εξωτερικό θα θέλουν να ταξιδέψουν σε μία ασφαλή χώρα, όπως η Ελλάδα», σχολίασε ο κ. Χαλκιαδάκης.

Διεύρυνση της σεζόν με έναν γεμάτο Νοέμβριο, εύχονται όλοι οι επιχειρηματίες του τουρισμού και προσωπικά ο πρόεδρος των ξενοδόχων.

Ο κ. Χαλκιαδάκης έχει επιλέξει να βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο. Στη λογική αυτή εντάσσεται και η υπογραφή της συλλογικής σύμβασης με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους νομού Ηρακλείου. Η σύμβαση αυτή προβλέπει ουσιαστικά παράταση των μηνών σε σχέση με την παλαιότερη.

«Θέλουμε να δείξουμε στους εργαζομένους ότι είμαστε εδώ, ότι είμαστε δίπλα τους, και ότι έχουμε καλές σχέσεις μαζί τους. Κι ότι, όταν με το καλό ξεκινήσει η σεζόν, θα πάμε στις δουλειές μας. Βλέπουμε το μέλλον με αισιοδοξία, κι όλοι μαζί μπορούμε ενωμένοι να προχωρήσουμε», ήταν το καταληκτικό μήνυμα του κ. Χαλκιαδάκη.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα