Του έλειπε το κάτι παραπάνω...(76-70 η ΤΣΣΚΑ)

Ο Ολυμπιακός πάλεψε μέχρι το τέλος κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας αλλά δεν κάταφερε να κάνει το μεγάλο "διπλό" χάνοντας με 76-70. Οι φιλοξενούμενοι παρότι βρίσκονταν πίσω στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, ακόμα και με διψήφιες διαφορές, δεν παράτησαν το παιχνίδι. Παρόλα αυτά, η απουσία του Βασίλη Σπανούλη ήταν μεγάλη για την Ελληνική ομάδα σε ένα τόσο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι εναντίον μιας ομάδας που συγκαταλέγεται

στα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Στον Ολυμπιακό στοίχισαν τα πολλά χαμένα ριμπάουντ (44-33 με τα 19(!) να είναι επιθετικά για τους Ρώσους) και τα αβίαστα λάθη σε κομβικά σημεία του παιχνιδιού. Πλέον, οι "ερυθρόλευκοι" θέλουν την νίκη κόντρα στην Νίζνι στο ΣΕΦ στην τελευταία αγωνιστική του ΤΟΡ-16 και ελπίζουν σε "στραβοπάτημα" της Φενέρ κόντρα στην Εφές ώστε, να πάρουν το πλεονέκτημα έδρας στα play - off. Τεόντοσιτς (14π), Ουίμς (16π) και Καούν (16π) έκαναν "μεγάλη" ζημιά. Από την άλλη, οι Γιώργος Πρίντεζης (16π) και Ματ Λοτζέσκι (16π) έκαναν πολύ καλο παιχνίδι για τους Πειραιώτες ενώ, βοήθησε πολύ και ο Σλούκας (12π)

Η εξέλιξη της αναμέτρησης

Η ΤΣΣΚΑ με τον Καούν άνοιξε πρώτη τον λογαριασμό στο παιχνίδι για να ακολουθήσει ένα τρίποντο από τον Τεόντοσιτς που διαμόρφωσε το 5-0 στα πρώτα λεπτά. Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 5-3 με τον Πρίντεζη όμως, οι γηπεδούχοι είχαν πάρει...φόρα και γρήγορα έφτασαν την διαφορά σε διψήφιο νούμερο (16-6) στα μισά του πρώτου δεκαλέπτου. Οι φιλοξενούμενοι ωστόσο, παραμένοντας πιστοί στο πλάνο τους δεν παράτησαν το παιχνίδι και έχοντας τον υπαρχηγό τους σε πολύ καλή κατάσταση έκλεισαν το πρώτο μέρος του αγώνα όντας πίσω με 4 πόντους (21-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι "ερυθρόλευκοι" συνέχιζαν να παίζουν πολύ πιέστικη άμυνα αφήνοντας τους Ρώσους άποντους για 6:30 λεπτά και με 5 προσωπικούς πόντους του Παπαπέτρου έφτασαν το σερί τους στο 12-0 και πέρασαν για πρώτη φορά μπροστά στο παιχνίδι (21-22 στο 12'). Η Ελληνική ομάδα συνέχισε να έχει ένα ελαφρύ προβάδισμα στα επόμενα λεπτά με τον Λοτζέσκι και τον Μάντζαρη να οδηγούν στο σκορ όμως, η ΤΣΣΚΑ έτρεξε σερί 9-0 και έκανε το 26-28 υπερ του Ολυμπιακού σε 35-28 υπερ της. Τελικά, το πρώτο μισό της αναμέτρησης έληξε με 39-34 για την "αρκούδα".

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Ολυμπιακός ήταν νευρικός στην επίθεση κάτι που εκμεταλλεύτηκαν οι Ρώσοι και έφεραν ξανα την διαφορά στους 10 (44-34) με καλάθια από Ντε Κολό και Καούν. Μετά το τάιμ άουτ που κάλεσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, οι Πειραιώτες μείωσαν σε 44-36 με τον συνήθη... ύποπτο Πρίντεζη όμως, ένα σερί 5-0 των γηπεδούχων με Βοροντσέβιτς και Ντε Κολό έφερε την διαφορά στους 13 πόντους (49-36). Στην συνέχεια, δύο ζευγάρια βολών από Κιριλένκο και Πρίντεζη αλλά και δύο "κολλητά" τρίποντα από Σλούκα διαμόρφωσαν το 51-44. Οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα άστοχες στις απόμενες επιθέσεις για να "σπάσει" το ρόδι ο Λαφαγιέτ με τον Σλούκα και να μειώσουν ακόμα περισσότερο σε 51-49, το οποίο ήταν το σκορ που "σφράγιζε" τις προσπάθειες των δύο ομάδων για την τρίτη περίοδο.

Στην τελευταία και κρίσιμη περίοδο, ο Ολυμπιακός αν και είχε κάποιες ευκαιρίες να ισοφαρίσει ή να περάσει μπροστά στο σκορ, υπέπεσε σε αβίαστα λάθη με αποτέλεσμα, ο Τεόντοσιτς με γκολ-φάουλ αλλά και ο Καούν με ραβέρσα να "γράψουν" το 58-51. O Oλυμπιακός όμως, με "μεγάλα" καλάθια (8 σερί πόντοι) από τον Λοτζέσκι παρέμενε κοντά στο σκορ (62-59). Όμως, 7 σερί πόντοι από Ουίμς, Τεόντοσιτς και Καούν έκαναν το 69-61 (μεσολάβησε καλάθι του Πρίντεζη. Προσπάθησε ο Λοτζέσκι με προσωπικές προσπάθειες να ξαναφέρει τους "ερυθρολεύκους" σε απόσταση αναπνοης αλλά οι Τεόντοσιτς και Ουίμς σκόραραν κρίσιμους πόντους και το σκορ έγινε 74-65, 1:30' πριν το τέλος. Ο Ολυμπιακός έκανε ένα κρίσιμο λάθος στην επόμενη επίθεση με τον Λαφαγιέτ και παρα τις φιλότιμες ενέργειες του στην συνέχεια με Πρίντεζη και Σλούκα δεν είχε χρόνο να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από το παιχνίδι. Στο φωτεινό ταμπλό απεικονιζόταν το 76-70 ως τελικό σκορ.

Τα δεκάλεπτα: 21-17, 39-34, 51-49, 76-70

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ιτούδης): Ντε Κολό 7, Τεόντοσιτς 14 (2/8 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Φριτζόν 2, Νίκολς 2, Ουίμς 16, Βοροντσέβιτς 3 (1), Καούν 16 (8 ριμπάουντ), Χριάπα, Χάινς, Κιριλένκο 10 (9 ριμπάουντ)

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 5, Ντάνστον 6, Παπαπέτρου 5 (1), Σλούκας 12 (2/3 τρίποντα, 4 ασίστ), Πρίντεζης 16 (5 ριμπάουντ), Αγραβάνης, Μάντζαρης 2, Κατσίβελης, Λαφαγιέτ 6 (2/6 τρίποντα, 5 ασίστ), Ντάρντεν 2, Λοτζέσκι 16 (4/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ)

Keywords
Τυχαία Θέματα