Το Βελιγράδι θέλει το Final Four του 2016

Γράφει ο Μάκης Παπαντωνίου

Με τον Τζόρντι Μπερτομέου να έχει, ήδη, ανακοινώσει από τις 17 Μαΐου, ότι το επόμενο Final Four της Ευρωλίγκας θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη και στο θρυλικό Palacio de Deportes, σειρά παίρνει το Final Four του 2016. Η διοργανώτρια αρχή βρίσκεται σε συζητήσεις, προκειμένου να καταλήξει σύντομα στην

πόλη, στην οποία θα πραγματοποιηθεί η τελική φάση της μεθεπόμενης Ευρωλίγκας, αλλά και η προκριματική της φάση.

Το Βελιγράδι, το οποίο επιθυμέι διακαώς την ανάληψη του σημαντικότερου μπασκετικού γεγονότος στη Γηραιά Ήπειρο, έχει εκφραστεί επισήμως, μέσω επιστολής του δημάρχου του, Σίνισα Μάλι, στον Τζόρντι Μπερτομέου. Οι ιθύνοντες της Ευρωλίγκας, δεν έχουν απαντήσει, ακόμα, αλλά φαίνονται να είναι πρόθυμοι να διεξάγουν, τουλάχιστον, τα προκριματικά του 2016 στην πρωτεύουσα της Σερβίας, αν συμμετάσχει σε αυτά ομάδα από το εγχώριο πρωτάθλημα.

Οι Σέρβοι, στηρίζουν τις πιθανότητες τους να επιλέγόυν από την Ευρωλίγκά για τη διεξαγωγή του Final Four, στο στολίδι της πόλης τους, την Kombank Arena, χωριτικότητας 25.000 ατόμων. Το συγκεκριμένο γήπεδο, έχει φιλοξενήσει μεγάλες αθλητικές, αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως το Ευρωμπάσκετ του 2005 και τον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού του 2008.

Keywords
Τυχαία Θέματα