Το ΝΒΑ αποχαιρέτησε τον Νέλσον Μαντέλα…

Από τη στιγμή που έγινε γνωστός την Πέμπτη (5/12) ο θάνατος του άλλοτε προέδρου της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μαντέλα, το ΝΒΑ, η Λίγκα και οι παίκτες του ένωσαν τις φωνές και τα συλλυπητήριά τους με εκατομμύρια κόσμου, για τον σπουδαίο ανθρωπιστή που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 95 ετών. «Η κυβέρνηση του Νέλσον Μαντέλα πρωταγωνίστησε στη διάλυση του απαρτχάιντ και στράφηκε κατά

του ρατσισμού, της φτώχειας και των ανισοτήτων. Ο ίδιος πέρασε 27 χρόνια στις φυλακές, για πολιτικούς λόγους. Αλλά κέρδισε παγκόσμια αναγνώριση και ήταν αληθινός πιστός του αθλητισμού και της ζωής. Ο Μαντέλα ήταν “πρεσβευτής” του ΝΒΑ στην χώρα του και η Λίγκα ίδρυσε γραφεία της στο Γιοχάνεσμπουργκ το 2010. Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν ένας από τους πιο δυνατούς ηγέτες που χάρισε έμπνευση στον κόσμο. Οδήγησε την χώρα του στην δημοκρατία με μία απίστευτη προσωπική θυσία και την αναγέννησε. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με την οικογένειά του και τον λαό της Νοτίου Αφρικής. Θρηνούμε τον χαμό του, αλλά γνωρίζουμε πως η κληρονομιά του μείνει για πάντα ζωντανή», ανέφερε σε γραπτή του δήλωση ο κομισάριος του ΝΒΑ, Ντέιβιντ Στερν.

Εκτός του κ. Στερν, εν ενεργεία και παλαίμαχοι άσοι έγραψαν κάτι για τον Μαντέλα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ο Νέλσον Μαντέλα ήταν έναν σπουδαίος άνθρωπος. Ένα λαμπερό φως που έσβησε. Η ικανότητά του να ηγείται και να εμπνέει, όμως θα μείνει ζωντανή για μια ζωή», σχολίασε ο Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ. Ενώ ένας άλλος παλαίμαχος σταρ των Λέικερς, ο Τζέιμς Ουόρθι, έγραψε: «Κύριε Μαντέλα σε ευχαριστούμε που μας έμαθες πώς να είμαστε δυνατοί μέσα στις δυσκολίες. Πώς να είμαστε συμπονετικοί και να συγχωρούμε»… Ο παλαίμαχος Αφρικανός σέντερ, Ντικέμπε Μουτόμπο, τόνισε ότι «ευχαριστώ τον θεό που μου έδωσε την δυνατότητα να συναντήσω τον Μαντέλα. Σπουδαίος ηγέτης και άνθρωπος της πίστης. Θα μας λείψεις Μαντίμπα». Ενώ ο σέντερ των Λέικερς, Πάου Γκασόλ, ανέφερε πως «χάρη στον Νέλσον Μαντέλα, που έδειξε σοφία και ηγεσία, το παράδειγμά του θα μείνει για πάντα μαζί μας».

«Αναπαύσου εν ειρήνη Νέλσον Μαντέλα. Ακούραστε εργάτη, αληθινέ ηγέτη και ένα τόσο τρανό παράδειγμα για την Αφρική και όλο τον κόσμο. Σε ευχαριστούμε Μαντίμπα», σχολίασε ο σέντερ των Θάντερ, Σερζ Ιμπάκα και ο άλλοτε γκαρντ του Ολυμπιακού και νυν των Χιτ, Ρότζερ Μέισον τζούνιορ συμπλήρωσε πως «ήσουν απόλυτος υπερασπιστής της ειρήνης και του ανθρωπισμού. Σε ευχαριστούμε που άλλαξες τον κόσμο για πάντα». Ο γκαρντ της Οκλαχόμα Σίτι, Τάμπο Σεφολόσα, προτίμησε να αναφέρει απλώς μία διάσημη κουβέντα του Μαντέλα, που είχε πει ότι «ο κόσμος μαθαίνει να μισεί. Και αν μαθαίνει να μισεί, μπορεί να διδαχθεί και να αγαπά…». Ο Νιγηριανός φόργουορντ της Νέας Ορλεάνης, Αλ Φαρούκ-Αμίνου, ανέφερε: «Μέρα λύπης γιατί ένας σπουδαίος άνθρωπος έφυγε». Και ο παλαίμαχος σταρ των Νικς, Ουόλτ Φρέιζιερ κατέληξε πως «τα νέα ήταν άσχημα. Ο Νέλσον Μαντέλα έφυγε από αυτόν τον κόσμο. Η κληρονομιά της αγάπης που άφησε πίσω του, όμως, δεν φεύγει».

Keywords
Τυχαία Θέματα