Δεν χάνει ούτε με... σφαίρες!!!

Ο Ολυμπιακός πήγε στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει τη Μπάγερν με σημαντικές απουσίες στη «φροντ λάιν», αλλά οι Βασίλης Σπανούλης και Στράτος Περπέρογλου έπαιξαν για όλους και κάλυψαν τους πάντες, μέχρι οι «ερυθρόλευκοι» να νικήσουν με 105-103 και να κάνουν το «19Χ19». Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έμειναν για 8η αγωνιστική αήττητοι, παρά το γεγονός ότι αγωνίστηκαν σε μία δύσκολη έδρα χωρίς τους Πρίντεζη, Μπέγκιτς και Σίμονς.

Το παιχνίδι ήταν… ματσάρα από τα πρώτα λεπτά με μεγάλο ενδιαφέρον. Οι δύο ομάδες έδωσαν

το βάρος στον επιθετικό τομέα, με τα τρίποντα να… πέφτουν «βροχή» και τις περιφέρειες να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και την άμυνα (και από τις δύο πλευρές) να μην υπάρχει. Οι προπονητές από την πλευρά τους, στα τελευταία λεπτά του αγώνα έδωσαν τη δικιά τους «μάχη», με τον Πέσιτς να σημαδεύει τον Ντάσντον και τον Περπέρογλου να του… χαλάει τα σχέδια.

Και οι δύο (Μπαρτζώκας και Πέσιτς) ήθελαν την τελευταία επίθεση στα… χέρια τους, ο Αμερικανός σέντερ του Ολυμπιακού ευστόχησε σε μια εκ των δύο βολών (και έκανε το 102-103) και μετά την άστοχη δεύτερη, ο Περπέρογλου πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ενώ απέμεναν 8’’ πριν το τέλος. Ο «Πέρπε» κέρδισε φάουλ, ευστόχησε στις δύο βολές και έκανε το 102-105, με τον Ντιλέινι να κερδίζει φάουλ στα 2,3’’. Ο γκαρντ της γερμανικής ομάδας ευστόχησε στην πρώτη βολή, αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη, οι γηπεδούχοι πήραν το επιθετικό ριμπάουντ, αλλά ο Σάφαρτζικ χωρίς αντίπαλο μπροστά του, αστόχησε σε τρίποντο, μολονότι ως τότε είχε 5/7 τρίποντα!

Το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Ολυμπιακού έκανε ο Βασίλης Καββαδάς, ο οποίος μπήκε κατευθείαν στα… βαθιά (παιχνίδι Ευρωλίγκας και σε δύσκολη έδρα), αλλά ήταν κάτι παραπάνω από θετικός. Ο νεαρός σέντερ της ομάδας του Πειραιά, ο οποίος αποκτήθηκε πριν από μερικές μέρες, τα έβαλε με τους αντίπαλους ψηλούς και βγήκε νικητής σε αρκετές «μάχες», κάτι που γεμίζει με αισιοδοξία το τεχνικό επιτελείο των «ερυθρολεύκων».

Παρά τις απουσίες λοιπόν στους ψηλούς, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βρει λύσεις από την περιφερειακή γραμμή του, με τους Σπανούλη, Λο και Λοτζέσκι να κάνουν πολύ καλό παιχνίδι και ειδικά ο αρχηγός. Οι Πρωταθλητές Ευρώπης… έκρυψαν τις αδυναμίες τους και τις απουσίες τους και προηγήθηκαν στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με 28-22, ενώ η διαφορά πήγε ακόμα και στους 8 πόντους (22-30). Η Μπάγερν όμως με ένα σερί 10-0 και τον Σάφαρτζικ σε μεγάλα… κέφια, ανέτρεψε την εις βάρος της κατάσταση και προηγήθηκε με 32-30. Σλούκας και Σπανούλης (14 πόντους και 6 ασίστ, χωρίς λάθος στο πρώτο μισό του αγώνα) όμως επέβαλαν τον ρυθμό τους και έτσι, ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 59-50 (σκορ που σε άλλους αγώνες θα μπορούσε να είναι και τελικό).

Οι Γερμανοί δεν τα παράτησαν και με ρεσιτάλ τριπόντων, γύρισαν και πάλι το παιχνίδι και πήραν το προβάδισμα (70-67). Για λίγο όμως, καθώς ο Στράτος Περπέρογλου… ζεστάθηκε και κατάφερε με συνεχόμενους δικούς του πόντους όχι μόνο να κρατήσει τον Ολυμπιακό κοντά στο σκορ, αλλά να του δώσει και το προβάδισμα στη συνέχεια. Ο Βασίλης Σπανούλης από την πλευρά του τον βοήθησε αρκετά και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με το υπέρ τους 80-77. Στην τελευταία περίοδο οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους με τους περιφερειακούς να κάνουν όλη τη δουλειά. Το παιχνίδι έγινε μεγάλο ντέρμπι στο τέλος και θύμιζε ματς ΝΒΑ, με τον Ολυμπιακό να παραμένει ψύχραιμος μέχρι το τέλος και να παίρνει τη νίκη με 105-103.

Τα δεκάλεπτα: 22-28, 50-59, 77-80, 103-105.
ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Πέσιτς): Τρούτμαν 6, Χάμαν, Σάφαρτσικ 21 (2/3 δ., 5/8 τρ., 2/2 β.), Τόμπσον 7, Στάιγκερ 9, Μπένζινγκ 5, Ντιλέινι 22 (2/5 δ., 3/6 τρ., 9/13 β.), Σάβοβιτς 11, Τέιλορ 6, Μπράιαντ 16.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας):Πέτγουεϊ 7, Λο 8, Ντάνστον 13 (7 ρ.), Σπανούλης 24 (4/5 δ., 4/7 τρ., 4/5 β., 7 ασ.), Περπέρογλου 25 (6/6 δ., 3/6 τρ., 4/5 β.), Σλούκας 11 (8 ασ.), Αγραβάνης, Μάντζαρης 6, Καββαδάς 6, Λοτζέσκι 5.

Keywords
Τυχαία Θέματα