Στο ίδιο έργο θεατές!

Και ενώ αναμένονται οι επίσημες τοποθετήσεις της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που πάντως έχουν διαρρεύσει ήδη, χαμός γίνεται στην χώρα με τις περίφημες λίστες του ΣΔΟΕ, με τα... μαγικά χαρτάκια, με τους εμπλεκόμενους, με τον μεγαλομέτοχο ομάδας του μπάσκετ, με τις αυτοκτονίες, με τα πραξικοπήματα και πάει λέγοντας....

Πραγματικά τρομερή χώρα η Ελλάδα. Αρχικά βεβαίως είναι δεδομένο ότι για

μια ακόμα φορά έχουμε την φαρσοκομωδία "Στο ίδιο έργο θεατές" με τους ίδιους μάλιστα πρωταγωνιστές! Και αυτό καθώς εδώ μιλάμε για κωμωδία πραγματική. Ήρθε η σημερινή κυβέρνηση στην εξουσία όταν έλεγε ότι θα πάρει μέτρα ανάπτυξης και δεν θα επαναλάβει τα λάθη της προηγούμενης που πλήρωναν τα βάρη και την ανυπαρξία του ελεγκτικού μηχανισμού οι ίδιοι και οι ίδιοι, δηλαδή οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι.

Και προφανώς με το καλημέρα σχεδόν η σημερινή κυβέρνηση είδε ότι και να θέλει δεν μπορεί να ελέγξει το τέρας που έχουν στήσει κάποιοι μηχανισμοί στο κράτος. Ότι δεν μπορεί να πατάξει την φοροδιαφυγή και ότι δεν μπορεί να κάνει αυτά που έλεγε και ήθελε προφανώς. Και έτσι πήρε πάλι την χατζάρα για να κόψει αδιακρίτως από τους εύκολους στόχους, αυτούς που και να θέλουν δεν μπορούν να φοροδιαφύγουν.

Το ερώτημα είναι αν τα μέτρα αυτά θα είναι τα τελευταία. Έτσι δεσμεύεται η κυβέρνηση, θα δούμε λέω εγώ γιατί μόλις σκάσουν οι νέες τρύπες στους προϋπολογισμούς (και ήδη διαρρέει αυτό που λέγαμε για τα προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία) τι θα κάνει η Τρόικα; Θα χτυπήσουμε το χέρι στο τραπέζι; Θα δούμε... Πάντως τα μέτρα τα φορολογικά είναι σαφώς άδικα. Όχι όλα. Εγώ θα μιλάω πάντα σωστά.

Παντού τα όρια ηλικίας είναι υψηλά για την σύνταξη. Στην Ελλάδα "όλοι" συνταξιούχοι από τα 50 και τα 60 ήταν.... Άρα λοιπόν εδώ πορευόμαστε ευρωπαϊκά και λογικά. Γιατί αν δείτε πόσο κοστίζουν όλοι οι συνταξιούχοι στο κράτος και στον προϋπολογισμό θα φρίξετε. Από εκεί και πέρα πάντως έπεσε μαχαίρι... Μαχαιριά. Κόβουν το αφορολόγητο σε όσους έχουν παιδιά. Δηλαδή κοινώς σου λένε Ελληνες μην γεννάτε!

Γιατί ρε παιδιά; Εδώ λέμε ότι έχουμε πρόβλημα υπογεννητικότητας. Και σε λίγο δεν θα έχουμε πλειοψηφία στα εδάφη μας σε συνδυασμό υπογεννητικότητας και λαθρομεταναστών. Και εμείς τους βάζουμε βούτυρο στο ψωμί όσων θέλουν να εξαφανίσουν τον ελληνισμό και την πατρίδα μας; Αντί να δίνουμε κίνητρα για να κάνει παιδιά μια οικογένεια εμείς της βάζουμε εμπόδια;

Μιλάμε για τους ελεύθερους μετά επαγγελματίες. Πως να δουλέψει ένας ελεύθερος επαγγελματίας όταν θα πάρει μια δουλειά των 1000 ευρώ λέω εγώ που και πολλά είναι και έχει να δίνει στον ΟΑΕΕ 200 το μήνα τουλάχιστον και συν παρακράτηση και φόρους άμεσους και έμμεσους (όπως μπλοκόσημο και εισφορές έκτακτες) θα χάσει τα μισά και βάλε; Πως να ζήσει αυτός; Δεν καταλαβαίνει κανείς ότι έτσι δίνει κίνητρο για την φοροδιαφυγή; Υπάρχουν και τους έχουμε αναλύσει δεκάδες τρόποι να χτυπήσεις την φοροδιαφυγή. Αλλά εδώ δεν χτυπάμε την φοροδιαφυγή αλλά τον εργαζόμενο.

Όπως πάει και το αμερικανικό φορολογικό νομοσχέδιο που λέγαμ

Keywords
Τυχαία Θέματα